Taavi Aas otsustas Jõgeva kasuks asukoha pärast

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Taavi Aasa kandidatuuri peab heaks kiitma Jõgeva vallavolikogu.
Taavi Aasa kandidatuuri peab heaks kiitma Jõgeva vallavolikogu. Foto: Konstantin Sednev

Eelmisel nädalal astus Jõgeva vallavanem Angela Saksing ametist tagasi. Et vallavanema koht kuulub koalitsioonileppe kohaselt Keskerakonnale, pakkusid Jõgeva keskerakondlased seda endisele Tallinna linnapeale ning majandus- ja kommunikatsiooniministri ametit pidanud Taavi Aasale, kes ka pakkumisega nõustus.

Kuigi viimasel paaril kümnendil on Aasa töökohad olnud pealinnas, elab ta alaliselt Põltsamaal. Viimati töötas ta kodukohas selle sajandi alguses, aastani 2005 oli tema töökoht Põltsamaa piimaühistu. Sealt läks ta Tallinnasse abilinnapeaks. Aas kuulus ka märtsis toimunud parlamendivalimiste eelsesse riigikogu koosseisu. Viimastel valimistel ei õnnestunud tal riigikokku pääsemiseks piisavalt hääli koguda.

Aas sõnas, et tal oli veel mitu pakkumist pealinnast. «Ma kaalusin väga tõsiselt, kas võtta Jõgeva vallavanema koht vastu, tegelikult olid plaanid suveks juba tehtud,» rääkis ta. «Et Jõgeval käis kõik väga kiiresti, siis pidin ka kiiresti otsustama.» Põhiliseks argumendiks, miks Aas koha vastu võttis, sai asjaolu, et töökoht asub tema kodu lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles