ERM ja ERMi näitused liiguvad ligipääsetavuse suunal

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
ERMi muuseumipedagoogid teevad tutvustustuure vaegnägijatele ning nende saatjatele.
ERMi muuseumipedagoogid teevad tutvustustuure vaegnägijatele ning nende saatjatele. Foto: Anu Ansu / ERM

Maikuu kolmas kolmapäev on ülemaailmne ligipääsetavuse teadlikkuse päev ning Eesti Rahva Muuseum tähistab seda kahe näituse tutvustamisega nägemis- ja liikumispuudega inimestele.

Kolmapäeval, 24. mail tutvustab Eesti Rahva Muuseum näituseid «Õige keha, vale keha?» ja «Sõnumid kolmnurgas. Näitus Eesti XX sajandi suveniirrätikutest». Mõlemal näitusel on kirjeldustõlked. Suveniirrätikute näituse tarbeks on valminud mahupaberist temaatiliste rätikute mustrid ja reljeefsed originaalrätikud.

24. mail kell 14 on plaanis ERMi direktori Kertu Saksa ja näituste kuraatorite tervitused, näituste grupikülastused koos giididega ja muljete vahetus. ERM-i muuseumipedagoogid teevad tutvustustuure vaegnägijatele ning nende saatjatele.

ERMil on valminud ka muuseumisse tulekut ja liikumisvõimalusi muuseumis tutvustavad juhised nii teksti kui helifailidena, mis on kättesaadavad kodulehel.

Ülemaailmne ligipääsetavuse teadlikkuse päev on pühendatud kaasavale disainile ja ühiskonna loomisele, mis tagaks kõigile võrdsed võimalused igapäevaelus osalemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles