TÜ palub siirdemeditsiinikeskusele ja füüsikahoonele lisarahastust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tartu ülikool (TÜ) palub haridus- ja teadusministeeriumil suurendada siirdemeditsiinikeskuse ja uue füüsikahoone ehituse toetussummat kokku kuue miljoni euro võrra.

Siirdemeditsiinikeskuse (SIME) ehitusega seotud projektile otsustatud toetussummat palub TÜ suurendada 4,9 miljoni euro võrra, seega 3 515 140 eurolt 8 415 140 eurole, selgub TÜ rektori Alar Karise haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoole saadetud kirjast.

TÜ omafinantseeringu osa projekti kogumaksumusest on ülikooli hinnangul ebaproportsionaalselt suur võrreldes teiste samast meetmest toetuse saanud projektidega, ulatudes 5,15 miljoni euroni ehk 55 protsendini projekti maksumusest. Samal ajal on SIME projekti eesmärk ja selle saavutamiseks vajalikud tegevused on jäänud samaks ka oluliselt vähendatud toetussumma korral.

Vähendatud ehitusmahu alusel on TÜ läbi viinud SIME projekteerimis- ja ehitustööde tegemiseks nõuetekohase avatud hankemenetlusega riigihanke. Hankemenetluse lõpptulemusena sõlmis TÜ 17. veebruaril eduka pakkumise esitanud Nordecon ASiga töövõtulepingu maksumusega 8 674 560 eurot, lisaks on alustatud täpsema projektiplaani koostamisega ja riigihanke aluseks oleva projekti edasiprojekteerimisega ning lepingu kohaselt on projekteerimis- ja ehitustööde valmimise lõpptähtpäev ületuleva aasta 17. veebruar.

SIME projekti kallinenud maksumus ja TÜ poolse omafinantseeringu rahalise mahu oluline kasv panevad TÜ hinnangul märkimisväärse koormuse ülikooli põhieelarvele ehk otseselt teadus- ja õpperahastusele, ning on suurendanud ülikooli laenukoormust.

Lisaks SIME-le palub TÜ suurendada ka uue füüsikahoone projekti finantseeringut 1,1 miljoni euro võrra, et tagada hoone sisustamine laboriseadmete ja -tehnika ning spetsiaalmööbliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles