Vägijoogi tilgutajad ja sellest lugupidajad kogunevad Peipsi äärde pidustusele

Tartu Postimees
Copy
Eesti esimene tilgutajate festival toimub Peipsi ääres Põldmaa külas.
Eesti esimene tilgutajate festival toimub Peipsi ääres Põldmaa külas. Foto: Erakogu

Täna toimub Peipsi ääres Eesti esimene tilgutajate festival «Rahva oma maitse». Põldmaa külas kogunevad kõik erinevate käsitöönapsude tootjad, kes pakuvad oma tilgutatud toodangut külastajatele kohapeal degusteerimiseks, kokteilidena nautimiseks ja ka koju kaasa ostmiseks.

«Rahva oma maitse» algab kell 11, päeva juhib ja süvendatud teadmisi tilgutamisest jagab kogu päeva jooksul puskariajamise spetsialist Viktor Korol alias Siberi võmm alias Veikko Täär. Kell 19 süüdatakse lõke, üldrahvaliku kontserdi ja laulupeo tõmbab üles lõõtsamees Toomas Ojasaar.

Festival on ellu kutsutud, et pöörata tähelepanu joogikultuurile kui toidukultuuri loomulikule osale ja väärtustada tilgutamist kui ajaloolist kultuuripärandit, mida on põlvest põlve edasi antud. Üritusega soovitakse taaselustada traditsioonilisi jooke, väärindada kohalikku toorainet ning luua uudseid maitsekombitatsioone.

Festivalile on oodatud kõik, kes ei kuritarvita alkoholi, oskavad sellest lugu pidada kui toidu juurde kuuluvast ja toidukultuuri täiustajast. Samuti need, kellel on huvi ise oma retsepte katsetada, teha piirkondlikke suveniirtooteid või kes pole veel saanud mahti oma tilgutamiskirge ametlikuks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles