Tartu sotside esimees teeb aktiivsest poliitikast pausi

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Kadri Leetmaa.
Kadri Leetmaa. Foto: Kristjan Teedema

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tartu piirkond valis eile õhtul toimunud üldkoosolekul piirkonna esimeheks Lemmit Kaplinski, aseesimeesteks Kadri Leetmaa, Heljo Pikhofi ja Karl Pütsepa.

Kadri Leetmaa loobus piirkonna esimehe kohustustest ning toetas järgneval Euroopa parlamendi valmiste perioodil uut juhti Lemmit Kaplinskit. Peamine põhjus esimehe kohustustest loobumiseks on Leetmaa uus roll Tartu ülikooli geograafia osakonna juhatajana.

«Arvel on iga tund minu töö- ja vabaajapangas ja tunnistan, et natuke tahaks molutada, raamatut lugeda ja rahvatantsu ka teha,» põhjendas endine esimees. «Samuti hoian heal linnaruumil ja sotsiaalsel ebavõrdsusel silma peal Tartu linnavolikogus, kuhu valijad on mind usaldanud,» lisas ta.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna Tartu piirkond valis eile õhtul toimunud üldkoosolekul piirkonna esimeheks Lemmit Kaplinski (vasakul). Senine esimees Kadri Leetmaa (paremal) jätkab aseesimehe rollis.
Sotsiaaldemokraatliku erakonna Tartu piirkond valis eile õhtul toimunud üldkoosolekul piirkonna esimeheks Lemmit Kaplinski (vasakul). Senine esimees Kadri Leetmaa (paremal) jätkab aseesimehe rollis. Foto: Kadri Leetmaa

Lemmit Kaplinski sõnul võtab ta Leetmaalt üle tugeva ja tegusa piirkonna, millega minna vastu järgmistele väljakutsetele. «Pean õigeks, et tuleval aastal, mil Tartu kannab Euroopa kultuuripealinna tiitlit, viime ühe tartlase endi seast ka Euroopa parlamenti,» ütles Kaplinski.

Juhatuse liikmeteks valiti eilsel koosolekul Toomas Jürgenstein, Arno Arukask, Elo Kiivet, Elsa Leiten, Mario Raitar, Piia Jürgenson, Anders Urbel, Priit Välja ja Heiki Järveveer.

Revisjonikomisjoni liikmeteks valiti Laura Paide, Meeli Kütimets ja Mihkel Lepik.

Sotsiaaldemokraatlik erakond on linnavolikogus esindatud nelja liikmega ning täidab linnavalitsuses linnaplaneerimise ning kultuuri- ja haridusvaldkonna abilinnapea ametikohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles