President Alar Karis: kui see osutub õigeks, siis ma eeldan, et teenetemärk tuuakse ise ära (3)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Eesti Vabariigi president Alar Karis.
Eesti Vabariigi president Alar Karis. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Tartu ülikooli kliinikumi uute ravimajade avatseremoonia leidis aset maa-aluses parklas, mis on ehitatud varjendina juhuks, kui sõja puhkedes ei saa patsiente enam maa peal ravida.

«Mõtleme ka Ukraina peale,» ütles tseremooniat juhtinud kliinikumi taristu suurprojektide osakonna juht Toomas Kivastik, enne kui kõrgetele külalistele sõna andis. Piduliku sündmuse puhul oli maa-alusesse betoonseinte ja laega parklasse heisatud Eesti Vabariigi, Euroopa Liidu ja Tartu linna lipp ning ei oldud unustatud välja tuua Ukraina lippu.

See viis mõtted taas Ukraina aitamise peale ja ka selle peale, kas inimesed enam üldse julgevad annetada.

Küsimusele, kas president võtab Slava Ukraini tööd juhtinud Johanna-Maria Lehtmelt talle annetatud Valgetähe IV klassi teenetemärgi ära, nüüd, viimaste nädalate sündmuste valguses, mis on välja toonud Ukraina toetuseks kogutud raha väärkasutamise, vastas president Alar Karis: «Me elame õigusriigis, ja kui osutub tõeks see, et on toime pandud kriminaalkuritegu, siis kindlasti. Ma küll pigem eeldan, et see teenetemärk tuuakse ise ära, ja et ma ei pea seda küsima minema. Aga selles praeguses faasis, mil kriminaalmenetlus käib, on väga raske midagi hinnata.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles