Rahvusvahelised tudengimängud lodjakojas avab president Alar Karis

Tartu Postimees
Copy
Lodjakoda.
Lodjakoda. Foto: Rutt Ernits-Sups

Rahvusvahelised SELLi tudengimängud saavad suurejoonelise avatseremooniaga alguse juba sel reedel kell 21 Tartus lodjakojas. Mängud toovad Eestisse lootustandvaid noorsportlasi kuuest riigist ning avatseremoonial on kohal mängude patroon Alar Karis.

SELLi tudengimängudel võtavad sportlased mõõtu 15 spordialal. Esimesed võistlused algavad juba reede hommikul kell 10. Ametliku avapaugu saavad mängud aga reede õhtul, mil sportlased alustavad kell 20 rongkäiku mööda Emajõe kallast ning kell 21 algab suurejooneline avatseremoonia lodjakojas, kuhu on oodatud kõik huvilised.

Avatseremoonial tervitatakse delegatsioone ning avakõned peavad Eesti Vabariigi president Alar Karis, Tartu linnapea Urmas Klaas ning Eesti akadeemilise spordiliidu president Ants Veetõusme. Õhtu lõpeb tantsu- ja tuleetendusega.

Mängudel esindavad Eesti kõrgkoole koondise kogemustega noorsportlased. 3 x 3 korvpallis saab näha noortekoondislasi Marcus Neilandit ja Georg Allemanni. Korvpallis astub võistlustulle noortekoondise ja Eesti korvpalli meistriliiga kogemusega Oliver Pere. Kergejõustikus võistlevad noortekoondiste kogemustega Gertu Küttmann, Kristjan Joosep, Reimo Sepp ja Jakob Keller.

Kokku osaleb mängudel sportlasi kuuest riigist. Oma delegatsiooni on Tartusse saatnud 30 kõrgkooli. Lootustandvaid noorsportlasi kohtab ka teiste riikide esindustes. Näiteks esindab Vytautas Magnuse ülikooli korvpallis Leedu noortekoondislane Vitalijus Kozys ning 3 x 3 korvpallis noortekoondislane Titas Januševičius.

Mängud lõpevad lõputseremooniaga pühapäeval kell 14 Tartu ülikooli spordihoones. Lõputseremoonial autasustatakse jalgpalli, korvpalli ja võrkpalli medaliste ning antakse pidulikult üle SELLi mängude lipp Leedu ülikoolispordi liidule, kes korraldavad mänge järgmisel aastal.

Mängudele kaasa elama ning tseremooniatest osa saama on oodatud kõik huvilised. Nii mängudele kaasaelamine kui ka tseremooniatel osalemine on huvilistele tasuta.

Lisainfot ajakava ning mängude kohta leiab kodulehelt www.sellgames2023.com või mängude sotsiaalmeedialehtedelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles