Kihutades autot kuivatanud juht läks nädalaks vangi

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
BMW roolis olnud mees väitis politseinikele, et käis autot pesemas ning mõtles asulast välja sõites auto kuivaks kihutada.
BMW roolis olnud mees väitis politseinikele, et käis autot pesemas ning mõtles asulast välja sõites auto kuivaks kihutada. Foto: Lõuna prefektuur

Politseinike kõrvad on liiklusrikkujate suust kuulnud kõikvõimalikke vabandusi ja õigustusi arutule kihutamisele. Sedapuhku üllatas aga ühe kihutaja selgitus juba ka kogenud politseinikke.

Nimelt tabas politsei mai alguses Võrumaal Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel BMW-ga kihutanud 33-aastase mehe, kelle sõidukiirus oli lubatud 90 asemel suisa 171 km/h. Mees kõrvaldati juhtimiselt ning viidi arestimajja. Kambrist edasi viis mehe tee aga kohtu ette, kus talle «auto kuivatamise» eest seitse päeva aresti määrati.

Politseinikele väitis mees tõsimeeli oma tegu õigustades, et käis autot pesemas ning mõtles asulast välja sõites auto kuivaks kihutada. Hiljem ta küll kahetses oma tegu ja sai aru, et selline käitumine oli arutu ja ohtlik.

Kurb tõsiasi on aga see, et auto kuivaks sõitmine ei ole kihutaja esimene sellelaadne juhtum. Mees on politseile varasemast sarnaste liiklussüütegude tõttu tuttav ning saanud varemgi raske jala eest karistada. Tol korral viis mehe teekond kohtu otsusel otse autoroolist kinnipidamisasutusse, kus tal oli oma teo üle nädala jagu päevi järele mõelda.

Politsei rõhutab, et piirkiirusel on põhjus, sest kiiruse ületamine on Eestis juhtunud traagiliste liiklusõnnetuste üks peamisi põhjustajaid ja selle ohte ei tasu alahinnata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles