Elektriteatris möödus õhtu, mida polnud vaja karta

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Kalver Tamm esitles raamatut kostümeeritult, nagu ta oleks just praegu doktor Frankensteinina laborist välja astunud.
Kalver Tamm esitles raamatut kostümeeritult, nagu ta oleks just praegu doktor Frankensteinina laborist välja astunud. Foto: Raimu Hanson

Tartu Elektriteatris veeres tänane õhtu öhe tavatult, sest filmiseansiga oli ühendatud raamatuesitlus, mida polnud vaja karta, kuigi äsja trükimusta näinud teoses on küllaltki õudsaid pilte. Kalver Tamm on valmis saanud žanrifilmide raamatu «Karta pole vaja».

Pärast kerget sissejuhatust oli kinolistel võimalik kaasa elada noore Frederick Frankensteini mehistumisele. See linastus Mel Brooksi tähtteosena «Noor Frankenstein» (USA, 1974).

Algul oli kavas ühisrahastusplatvormi Hooandja toel valminud raamatut «Karta pole vaja» (kirjastanud Lummur OÜ, 207 lk) esitleda Haapsalu õudusfilmifestivalil. Esitlus lükkus edasi, sest Kalver Tamme sõnul on ühe raamatu trükki saamisega seotud inimesi palju ja vajalikud eeltööd ei sujunud viivitusteta.

Nüüd on esimene tiraaž lugejate ees. Autoril on alust loota, et kui leidub kas või «üks lugeja, kes saab minu kirjutatud raamatust tõuke õudusfilmide maailma veidigi sügavamalt sukelduda, on selle koostamisele kulunud aeg läinud asja ette».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles