Ööbikuöiseid jutte jätkub nädalaks

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Hollandi jutuvestja Pauline Seebregts.
Hollandi jutuvestja Pauline Seebregts. Foto: Www.paulineseebregts.nl

Tartumaa omavalitsuste kultuurijuhid leppisid sügisel kokku, et Tartumaa teeb 16. mail ühise jutustamise päeva. Eesti rahvakultuuri keskuse Tartumaa rahvakultuurispetsialisti Kati Grauberg-Longhursti teatel kogunes teemakohaseid ettepanekuid aga nii palju, et kõik armsad üritused ühe päeva sisse ei mahtunud ja seega kestab Tartumaal jutuvestmisfestival Ööbikuööd nüüd peaaegu nädala.

Jutustamisega seotud üritusi on kavas üle 40. Teiste vestjate hulgas tulevad kuulajate ette Lauri Õunapuu, Piret Päär, Erle Mägi, Loone Ots ja Hollandi jutuvestja Pauline Seebregts.

Eesti rahvakultuuri keskus on avaldanud soovi, et ükski sihtrühm ei jääks lugude kuulamise maagilisest köidikust välja. Puudutab ju jutuvestmine meie hingekeeli lapse, nooruki ja täiskasvanuna.

Eelmisel aastal osalesid jutuvestmisfestivalil Ööbikuööd Tartumaal pigem üleriigiliselt tuntud jutuvestjad. Tänavu keskendutakse kohalikule pärimusele. Neid lugusid jutustatakse nii matkates, tantsu saateks, parvel loksudes, koolitunnis, raamatukogus kui ka hooldekodus.

Festivali esimene päev, 16. mai algab juba kell 8 Puhja koolis ja lasteaias Pääsusilm Puhja kihelkonna pärimusega vana aja koolilugude teemal. Pärast peaaegu 20 üritust, mis toimuvad mitmel pool Tartumaal, paneb päevale punkti kell 19 jääajakeskuse parvel päikeseloojangu lugudega sõnas ja muusikas Lauri Õunapuu.

Ööbikuööde viimane esineja on Pauline Seebregts Hollandist, kes vestab jutte selliste pillide saatel, mida iga päev ei kuule, ning keda Ööbikuööde eestvedaja, Eesti rahvakultuuri keskuse suulise pärandi spetsialist Helena Käbin nimetab tänavuse festivali pärliks. Hollandlannat saab kuulata ja vaadata pühapäeval, 21. mail kell 16 Tartu mänguasjamuuseumi Teatri Kodu saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles