GALERII Maastikumaratoni võitja võttis maratoni kui treeningut

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy

41. maastikumaratonil finišeeris esimesena ultrasportlane Rait Ratasepp ajaga 2:37.51. Ratasepa sõnul oli rada mõnus ja jooks kulges üsna kergelt.

Pühapäevahommikusele täispikale maastikumaratoni distantsile oli ennast kirja pannud 168 osalejat. Peale stardipauku umbes seitsmenda kilomeetri pealt tegi Rait Ratasepp teiste jooksjatega korraliku vahemaa sisse. Võitja tõdes, et aimas juba siis, et lõpetab esimesena. Siiski tuli talle võit pisut ootamatult. «Võita oli üllatus, ma ei teadnud enda vormist hetkel midagi,» sõnas ta.

Ratasepa sõnul on tal juunis tulemas suuremat sorti võistlus, millel jaoks ta praegu treenib. «Väga mõnus oli, minu jaoks puhas treening,» ütles ta. «Ma käisin viis päeva tagasi, teisipäeval, jooksin ka selle raja läbi, täna tegin lihtsalt oma jooksu.»

Sedapuhku toimus maastikumaraton esimest korda nõnda, et start ja finiš mõlemad asusid Elvas ning jooks kulges täielikult metsaradadel. Ratasepal rajale etteheiteid ei olnud. «Rada on üli-ülimõnus, mulle väga meeldis,» kiitis ta.

Üldarvestuses teisena finišeeris Mario Mustasaar ajaga 2:42.01. Mustasaarele oli see esimene maastikumaraton. Kolmandana lõpetas Joosep Tammemäe ajaga 2:42.34. Esimese naisena ületas finišijoone Anneli Ratassepp, kelle aeg oli 3:25.34, üldarvestuses kuulub talle üheteistkümnes koht. Naistest teisena lõpetas Liis Sigur ajaga 3:53.38.

Poolmaratoni ehk 21,1-kilomeetrise distantsi võitjaks osutus Roman Fosti ajaga 1:11.34. Üsna napilt jäi teiseks Rauno Laudmets 1:11.57. Mulluse täismaratoni võitja Ülari Kais osales sedapuhku hoopis poolmaratonil ja tuli kolmandaks ajaga 1:13.03.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles