Ettevõtlik naine avas kaubanduskeskuses taaskasutuspoe

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Kriti Riiete pood asub endise Reginet kaupluse pinnal.
Kriti Riiete pood asub endise Reginet kaupluse pinnal. Foto: Birigt Ertel

Sel kevadel avas ettevõtja Evelin Paluoja Lõunakeskuses taaskasutatud riiete poe «Kriti riided». See on Tartus esimene teise ringi pood, mis asub kaubanduskeskuses.

Lisaks ettevõtlushuvile on Paluojal suur kirg taakasutuse vastu. «Minu enda taaskasutusteekond algas juba 20 aastat tagasi ja umbes 15 aastat tagasi läksin tööle ühte second-hand-kauplusesse,» rääkis ta. «See oli minu jaoks nii põnev töö – teha lahti kõiki neid kotte, millega inimesed enda riideid tõid, ja vaadata ja uurida, mida kõike inimesed toovad.»

Paluoja loodud poodi siiski igaüks enda riideid viia ei saa, sest kaup tuleb hoopis ookeani tagant. «Olen saanud hea koostöö peale ühe hulgimüüja ja laoga, kuhu jõuavad riided Ameerikast Washingtonist,» selgitas poepidaja.

Varem Jalaka tänaval asunud poele on Lõunakeskusesse kolimine suur samm. Samuti on see hüpe tervele taaskasutamise valdkonnale. «Lõunakeskuses on Kriti esimene taaskasutuspood ja tegelikult terves Tartus oleme meie esimene taaskasutatud riiete pood, mis asub kaubanduskeskuses,» rääkis Paluoja. «Sõbralt Sõbrale on küll ka, aga nende kontseptsioon on veidi teistsugune.»

Lõunakeskus oli Paluoja sõnutsi ainus, millega suhtlus jooksma hakkas. Ka Lõunakeskuse juht Marju Jeedas leiab, et taaskasutuspood on midagi uut ja põnevat neile. «Ühelt poolt on inimeste ostukäitumine muutunud teadlikumaks, teisest küljest on uute põlvkondade jaoks kasutatud riiete poodide külastamine seotud lausa staatuse näitamisega ning seetõttu on nende populaarsus noorte seas kasvanud,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles