ERM avas emadepäeva puhul uue virtuaalnäituse

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Anu Raua kiri emale.
Anu Raua kiri emale. Foto: Berta Jänes

Emadepäeva puhul on Eesti Rahva Muuseumi kodulehel avatud uus virtuaalnäitus «Emale ja tema päevale mõeldes», mis heidab pilgu emadepäeva postkaartidele. Pühapäev on muuseum täis tegevust, emadele on sissepääs püsinäitustele prii.

Emadepäeval kell 14 algab kontsert, kus esinevad puhkpilliorkester Tamme ja Ele Millistferi laulutüdrukud. Kell 12–14 saab osa võtta rätikusidumise õpitoast ning kell 13 juhib disainer Kaire Taliga tuuri näitusel «Sõnumid kolmnurgas. Näitus Eesti XX sajandi suveniirrätikutest». Lastele toimub samal näitusel fotojaht. Päeva võibki alustada koos emaga ERMi restoranis Pööripäev – pannkoogipühapäev on selgi nädalal täies hoos.

Vastavatud virtuaalnäitusel ERMi kodulehel näeb imearmsaid emadepäevale pühendatud postkaarte. Näituse koostaja, ERMi produtsent Eve Aab rääkis, et näitust koostama asudes selgus, et emale pühendatud postkaarte on oodatust vähem. «Aga kui järele mõelda, siis pole selles midagi imekspandavat. Emadepäev on ju nii isiklik: lapsed kingivad emale lilli, kallistavad teda,» sõnas Aab.

«ERMi arhiivkogus on lisaks trükikojas trükitud temaatilistele postkaartidele ka laste enda hoole ja armastusega meisterdatud-joonistatud kaarte koos heade soovidega emale. Emale on võimalik mitmel moel rõõmu valmistada, teinekord piisab ka heast sõnast,» ütles ta.

Emadele on pühapäeval püsinäitustele sissepääs tasuta. Sel päeval saab tasuta ka näitustele, mis on «Kohtumiste» sees: suveniirrätikute värvikirev maailm, vastavatud nöörikunstinäitus ja «Praktiline ilu», kus saab imetleda kotte ja teisi aksessuaare.

Virtuaalnäitus on ERMi kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles