Prima Vista lõpeb ööpäevase katkematu Insomniakatoniga

Tartu Postimees
Copy
Kirjandusmaja aias Prima Vista 20. aastapäeva puhul kaetud laua taga kõneleb Leelo Tungal.
Kirjandusmaja aias Prima Vista 20. aastapäeva puhul kaetud laua taga kõneleb Leelo Tungal. Foto: Raimu Hanson

Kätte on jõunud tänavuse Prima Vista viimane päev. Pärastlõunal söödi kirjandusmaja aias festivali 20. aastapäeva torti ja kõlistati pokaale. Festivalile paneb aga punkti hommikul alanud 24-tunnine katkematu Insomniakaton.

Üks selline «unetute» programm toimus 2019. aasta Prima Vistal selle sündmusežanri välja töötanud ameerika biitpoeedi Ron Whiteheadi eestvedamisel. Nüüd on ta taas Tartus. Ööpäevast kultuuritegevust juhib ta käsikäes Marja Undi ja Kerstin Vesteliga.

Insomniakaton algas kell 10 kirjandusmaja trepil. Seejärel olid kavas raamatuoksjon, keskpäevatund Prima Vista tänavuse patrooni Mehis Heinsaarega, Kaspar Jassa ettekanne dändismist ning TÜ klassikalise filoloogia tudengite etendus «Daphnis ja Chloe».

Tänavuse Prima Vista patroon Mehis Heinsaar kirjandusmaja aias.
Tänavuse Prima Vista patroon Mehis Heinsaar kirjandusmaja aias. Foto: Raimu Hanson

Pärast Prima Vista 20. aastapäeva tähistamist aias, kus teiste hulgas rääkis Leelo Tungal Tartusse tulekust ja oma esimestest kohtumistest tartlastega, kandus tegevus taas seinte vahele. Kirjandusmaja kultuuriklubis Salong astub kuulajate ette nii mõnigi neist, kes lõid kaasa Prima Vista eelmisel Insomniakatonil.

Need on lisaks Ron Whiteheadile inglise luuletaja Andy Willoughby, kes astub üles koos koos inglise muusiku Anton Flinti ja soome rokkmuusiku Masi Hukariga, aga ka näiteks Aapo Ilves, Andres Roots ja Kaisa Ling. Nendega liituvad Penny Boxall (UK), David Hartley (UK), Marius Povilas Elijas Martynenko (Leedu) ning Cloud Circuit (Kanada).

Toimub ka üks Prima Vistaga lahutamatult kaasas käinud kontsert «Kirjanikud muusikas», kus seekord astuvad üles austria kirjanik ja muusik Hans Platzgumer oma ansambliga Convertible ning eesti kirjanike ja näitlejate kooslus Alla Puugovitsa.

Hommikuni planeeritud kavas on antud aega ka vaba mikrofoni kasutamiseks, kuulata ja lugeda saab muinasjutte, kuulata depressiivseid kavereid Kerstin Vesteli esituses, vaadata kirjanduslikke videoid ning kirjutada luuletusi koos tehisintellektiga. Lõõgastust muusika saatel ja tantsuvõimalust pakub DJ Daysleeper ning päikesetõusu tervitab hommikuüminaga Silver Sepp.

Insomniakatoni ja ühtlasi tänavuse Prima Vista lõputseremoonia toimub pühapäeva hommikul kell 9.30 aias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles