Jaan Habicht meenutab omal moel esimesi sinimustvalge värvinguga muusikapäevi

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Sinimustvalge lipu lehvitamine 14. mail 1988 Tartu lauluväljakul.
Sinimustvalge lipu lehvitamine 14. mail 1988 Tartu lauluväljakul. Foto: Aivar Ruukel

Täna 35 aastat tagasi algasid Tartu 10. muusikapäevad, mille järgmise päeva kontserdil, 14. mail 1988 lehvisid Tartu lauluväljakul tookord suures avalikkuses esimesed sinimustvalged lipud ja kõlas Alo Mattiiseni «Viis isamaalist laulu».

Väga tähelepanuväärse sündmuse meenutamiseks korraldati 25 aastat hiljem, 10. mail 2013 suur kontsert. Nii selle kui ka sinimustvalge varjundiga 10. muusikapäevade meenutuseks on Jaan Habicht valmistanud ületrükiga kaelakaarte, mida ta kavatseb jagada nimetatud muusikasündmustel osalenutele täna, 13. mai õhtul Vanemuise kontserdimajas.

Ületrükiga kaelakaardi esikülg.
Ületrükiga kaelakaardi esikülg. Foto: Jaan Habicht

Jaan Habicht käis aastail 1980–1988 vähemalt 200 korda kontserdimajas muusikapäevade ansambleid sisse ja välja juhatamas. Praegu tegutseb ta šokolaadiinsenerina Peedul isiklikus šokolaadilaboris.

«Ma ei hakanud uut meenet tegema, sest otsustasime Tartu muusikapäevade tähtpäevaüritusi rohkem mitte korraldada,» selgitas ta. «Aga kes oleks võinud seda arvata, et just sellel tähtpäeval esineb Vanemuise kontserdimajas Led Zeppelini tribüütansambel Letz Zep. Pole paha. Tegin seks puhuks eritempliga kümne aasta tagused rinnakaardid, mille soovin üle anda kõigile kontserdikülastajaile, kes ka 35 aastat tagasi kohal olid. Tean juba praegu, et neid ikka on.»

Jaan Habicht lubas anda endast parima, et ka ansambel saaks teada, millisel tähtsal päeval nad tartlaste ette tulevad.

Ületrükiga kaelakaardi tagakülg.
Ületrükiga kaelakaardi tagakülg. Foto: Jaan Habicht
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles