Pool sajandit, sada maratoni. Matti Silber kulgeb jooksurajal seni, kuni hing sees püsib

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Kargud olid viimati tagavaraks käe otsas Viljandi järvejooksul. Vaja neid lõpuks ei läinudki. Igaks juhuks võtab Matti Silber need tänasele Tartu maastikumaratonile siiski kaasa.
Kargud olid viimati tagavaraks käe otsas Viljandi järvejooksul. Vaja neid lõpuks ei läinudki. Igaks juhuks võtab Matti Silber need tänasele Tartu maastikumaratonile siiski kaasa. Foto: Margus Ansu

Pooleteise kuu eest kuulutati lõppenuks 50. Otepää maraton, kui üle finišijoone oli jõudnud selle võistluse vaieldamatu veteran Matti Silber (74). Mehel, kes on kaasa teinud kõik seni aset leidnud poolsada jooksu Otepäält Tartusse, kulus lõpuni jõudmiseks kaheksa tundi, üheksa minutit ja 23 sekundit. See oli tema elu sajas maraton.

Rasket teekonda läbis Silber seekord vana lapsekäru toel. «Sellest hoiab kinni vähemalt, kui jalg alt ära läheb. Saab edasi liikuda,» põhjendas ta. Käruga on läbi kulgetud – nagu mees ise oma praegust liikumisviisi nimetab – kolm maratoni. Täna toimuvale Tartu maastikumaratoni kümnekilomeetrisele rajale võtab ta kaasa vaid kargud.

Varbaküüntest ilma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles