Tartumaa aasta ema Ingrid Matteuse peret ühendab muusika

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Värskele aasta emale Ingrid Matteusele asetab uhket õlasalli õlgadele aasta ema 2022 Jaanika Kreela.
Värskele aasta emale Ingrid Matteusele asetab uhket õlasalli õlgadele aasta ema 2022 Jaanika Kreela. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Laupäeva lõunapaiku kuulutati Tartu ülikooli ajaloomuuseumi valges saalis välja Tartumaa aasta ema. Valituks osutus Tammistust pärit Ingrid Matteus.

Matteuse lähedaste sõnul on Ingridi ja tema pere kõige ühendavam lüli just muusika. Matteus korraldab Väägvere pasunakoori tööd enda isa Hans Vaheri eeskujul. Kõik tema neli tütart on samuti seotud puhkpillimuusikaga: 16-aastane Mariann, kes on juba tunnustatud tromboonimängija; tütar Kersti töötab flöödiõpetajana ning on Väägvere pasunakoori dirigent. Tütar Kreete mängib ja õpetab ka teisi mängima metsasarve. Neljas tütar Krista on õppinud klarnetit, praegu mängib Väägvere pasunakooris saksofoni.

Tänavu tunnustati Väägvere pasunakoori Tartu valla kultuuriteo tiitliga ning Kultuurkapitali Tartumaa ekspertgrupp nimetas pasunakoori korraldatavat Kõrveküla tantsuõhtut aasta rahvakultuurisündmuseks.

Matteus on ka naisselts Miina aktiivne liige, tema südameasi on kangakudumine. «Emps on meie armastav aasta ema iga päev, iga kuu, igal aastal,» kirjeldavad tütred oma ema. 

Tartumaa aasta ema tiitlit anti tänavu välja juba 16. korda. Iga nomineeritud ema sai endale tunnustuskirja, väikese graveeringuga kruusi ning roosiampli.

Aasta emaks pärjatud Ingrid Matteusele kinkis Tartu maanaiste liit ka Maire Henno kootud õlasalli, mille andis talle üle eelmisel aastal sama tiitliga pärjatud Jaanika Kreela.

Muusikalist vahepala pakkusid kontserdil Saaremaa Kannelnaised, naisansambel NaguMerelaine ja Marek Sadam koos Martin Trudnikoviga.

Tartumaa aasta ema 2023 nominendid:

Jaana Kivi-Saks

Gerda Kiipli Hiir

Ingrid Matteus

Ülle Hint-Märtson

Tiina Pern

Piret Savimägi

Varje Matisen

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles