Parima õpilasfirma tiitlit püüab kolm Tartumaa õpilasfirmat

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Luunja keskkooli õpilasfirma Digiabi.
Luunja keskkooli õpilasfirma Digiabi. Foto: Õpilasfirma Digiabi

Kokku püüab auväärset tiitlit tänavu 24 õpilasfirmat üle Eesti. Tartumaad esindavad mitmeosalises võistluses Tartu rakendusliku kolledži, Luunja keskkooli ja Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilasfirmad. Võitja selgub juba täna õhtul Kultuurikatlas toimuval galal.

Õpilasfirmade esindusorganisatsiooni ja võistluse korraldaja Junior Achievement Eesti tegevjuhi Kersti Loori sõnul on võitjate tase tänavu erakordselt kõrge.

«Noorte ideed, loovus ja nutikus üllatasid positiivselt kõiki žüriiliikmeid. Muljetavaldavad on ka õpilasfirmade käibed, mis ulatuvad juba praegu kümnetesse tuhandetesse eurodesse,» märkis Loor ja lisas, et selle aasta parimad valiti välja rohkem kui 400 õpilasfirma hulgast üle Eesti.

Tartu rakendusliku kolledži õpilasfirma Rahatähed on lagedale tulnud rahatarkuse vestlus- ja tegevuskaartidega, mis on mõeldud investeerimis- ja finantshuvilistele inimestele, kes soovivad rääkida investeerimisega seotud hirmudest, samuti vahetada kogemusi ja õnnestumisi. Mängu on andnud oma panuse ka investor ja rahatarkuse õpetaja Liisi Kirch.

Luunja keskkooli õpilasfirma Digiabi pakub elukogenud inimestele digiabiteenuseid ja digiringe. Noored õpetavad eakatele, kuidas kasutada nutiseadmeid ja sotsiaalmeediat.

Hugo Treffneri gümnaasiumi õpilasfirma RUF teeb aga taaskasutatud auto turvavöödest ja helkurribaga täiustatud koerte kaela- ja jalutusrihmasid ning trakse. Õpilasfirma loodud rihmadel ja traksidel on juba ligi 70 õnnelikku omanikku.

Konkureerivate õpilasfirmade seas on noored viimase aasta jooksul välja mõelnud ja turule toonud NFC-tehnoloogial põhineva visiitkaardi, e-sigareti kestadest valmistatud taskulambi, 3D-pusle, sõduri näo maskeerimiseks mõeldud kamuflaažsprei, keskkoonnasäästliku õhupuhastaja, aga ka seltskonnamänge, raamatuid ning loodusest inspireeritud ehteid, deodorante ja šampoonikuubikuid.

«Ehkki toote innovatsioon ja kvaliteet on võistluse kontekstis olulised, hindab žürii võistlusel parimat firmat, kes töötab hästi koos meeskonnana, on leidnud ja kasutanud võimalusi, ületanud raskusi ja lahendanud probleeme, saanud ägeda õpikogemuse ning jagab ka ettevõtte finantspoolt. Parima väljaselgitamine saab sel aastal olema väga raske,» rääkis Loor.

Eesti parim õpilasfirma esindab Eestit juulis Istanbulis toimuval Euroopa õpilasfirmade võistlusel, kus tuleb rinda pista üle 40 Euroopa riigi parima õpilasfirmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles