Päevatoimetaja:
Richard Särk

Päästeamet hoiatab: tuleoht looduses kasvab kiiresti

Copy
Tänasest patrullivad Lõuna-Eesti päästekomandode päästjad oma väljasõidupiirkondades, et veenduda lõkkepõletajate ja grillijate ohutusnõuete täitmises.
Tänasest patrullivad Lõuna-Eesti päästekomandode päästjad oma väljasõidupiirkondades, et veenduda lõkkepõletajate ja grillijate ohutusnõuete täitmises. Foto: Margus Ansu

Ilmateenistuse prognoosi järgi on ka nädalavahetusel kuiv ja soe ilm ning tuleoht looduses kasvab kiiresti.

Tänasest patrullivad Lõuna-Eesti päästekomandode päästjad oma väljasõidupiirkondades, et veenduda lõkkepõletajate ja grillijate ohutusnõuete täitmises. Erilist tähelepanu pööratakse sellele, et lõkked oleks valvatud ning lõkkepõletajatel ja grillijatel oleks käepärast esmased kustutusvahendid.

Päästjate eesmärk on ennetada maastikupõlenguid ja suurendada elanike teadlikkust looduses tuleohutusnõuete kinnipidamise tähtsusest.

Eile oli mitu põlengut nii Tartumaal kui ka Jõgevamaal.

Jõgevamaa

11. mail kell 16.36 teatati, et Mustvee vallas Raadna külas põleb maastik ja mets. Päästjad kustutasid viiele hektarile levinud põlengut kella kümneni, tule levik piirati, kuid ööseks kustutustööd katkestati.

Piirkonnas oli enne tulekahju puhkemist märgatud ATVdega sõitjaid. Päästjad hoiatavad, et kuivas looduses sõiduki kuumenevate osadega kokku puutuv turbatolm või kuivanud taimestik süttib äärmiselt kergesti.

Samuti võib kuiva pinnase süüdata väiksemgi säde. Seepärast palutakse praegu ilma tungiva vajaduseta kuivas looduses mootorsõidukitega sõitmist vältida.

Täna hommikul läksid päästjad ala üle kontrollima ja leiti üksikuid suitsevaid tulekoldeid, mille järelkustutustöid jätkatakse.

Tartumaa

11. mail kella 16.38 ajal põles Elva vallas Kalme külas maja õuel kulu, mille päästjad kustutasid. Elanikke kodus ei paistnud olevat, põlengu tekkepõhjus jäi selgusetuks. Ära hoiti tule levik õuest kaugemale ja lähedal asuvasse metsa.

Kella 22.33 ajal kustutasid päästjad kulupõlengu Kambja vallas Reola külas Unipiha teel.

Tagasi üles