Jaanus Kriisk: kiire elurütmi nipp – minitreeningud

Jaanus Kriisk
, ettevõtja ja kergejõustikutreener, Isamaa
Copy
Jaanus Kriisk
Jaanus Kriisk Foto: Sille Annuk

Tänapäeva kiires elurütmis on tihti keeruline leida mitut tundi järjest, et teha üks korralik sportlik treening, ja veel keerulisem muuta see järjepidevaks harjumuseks. Aga samas tiksub kuklas, et peaks, ning meediast ka pidevalt korrutatakse, et 10 000 sammu päevast viib infarktiohu. Mis siis teha?

Üks väike, kuid oluline võimalus on uues lähenemises ehk minitreeningutes. Nagu õpetaja Laur Tootsile ütles, et kui ei jõua tervet rehkendust, siis tee pool. Nii ka siin: ei jõua üht täistreeningut, jaga see näiteks kolmeks osaks. Üks hommikul, üks lõunaajal ja üks õhtul.

Olgu või 5–15 minutit korraga, kasutades ära päevarutiinis olevad abivahendid. No näiteks parim jalgade jõu ning samas ka aeroobse võime arendaja on tavaline trepp. Kõikjal, kus on trepp, selle läbime, eriti üles minnes. Võib lisada ka säärelihast arendava komponendi, milleks on igal sammul tõus päkale. Treppide läbimisel natuke venitusharjutusi reie- ja säärelihasele ning paar kolm korda sügavat sisse- ja väljahingamist südametegevuse tasakaalustamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles