ERMi esimesest püsinäitusest Raadil möödus sada aastat

Tartu Postimees
Copy
Tervikasja «Eesti Rahva Muuseum Raadil 100» tööprotsess.
Tervikasja «Eesti Rahva Muuseum Raadil 100» tööprotsess. Foto: Eesti Rahva Muuseum

Sada aastat tagasi, 13. mail 1923 avas Eesti Rahva Muuseum esimese püsinäituse Raadi lossis. Laupäeval, 13. mail tähistatakse märkimisväärset päeva tervikasja esitluse, näituse avamise ning tuuridega.

Eesti Post pühendas Eesti Rahva Muuseumi väärikale ajaloohetkele tervikasja «Eesti Rahva Muuseum Raadil 100», millega Raadi loss sai nii margile kui ka postkaardile. Tervikasja, mille kujundas Triin Heimann, esitletakse 13. mail kell 12 ERMi raamatukogus. Esitlusel saab osta tervikasja, kasutusel on esimese päeva tempel ja Eesti Rahva Muuseum saab uue erikujundusega kalendertempli, mis on edaspidi kasutusel muuseumipoes.

ERMi raamatukogus on avatud vitriininäitus «Eesti Rahva Muuseumile loodud postiväljaanded». Näituse panid kokku Eve Aab, Arp Karm, Jane Liiv ja Sirje Madisson.

Lisaks on püsinäitusel «Kohtumised» väljas 1923. aastast pärinevad vaated muuseumist ja esimesest püsiekspositsioonist, samuti esemed, mis näitusekülastajates kõige enam üllatust esile kutsusid.

Huvilised saavad osaleda kahel põnevad tuuril: kell 13 stardib väike huviliste grupp koos koguhoidja Ülle Jäega ERMi tagatubadesse ja kell 14.15 teeb giid Katrin Alekand ringkäigu Raadi mõisas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles