Populaarse baari pidaja palus Venemaad soosinud postituste pärast vabandust (15)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Barlova üks omanikke itaallane Simone Cassano.
Barlova üks omanikke itaallane Simone Cassano. Foto: Sille Annuk

Teisipäeval lõi sotsiaalmeedia kihama, kui ilmnes, et Tartus Karlovas tuntud Barlova baari pidav itaallane Simone Cassano on agaralt jaganud Ukrainas hävitussõda pidavat Venemaad soosivaid postitusi. Baari pidaja palub tehtu pärast vabandust, öeldes, et tegu oli arusaamatusega.

Cassano jagas Twitteris itaalia keeles kirjutava Marce Vanni postitust, kus too avaldas nördimust, et Eestis saab 9. mail punalippude lehvitamise ja nõukogude sümbolitega eksponeerimise eest trahvi. Sama postituse all jagas omakorda Cassano pilti Tartus asuva Pirogovi baari aknast, millele on kleebitud Ukraina lipp koos raketiheitja Himars kujutisega. Lipul seisab ka kiri «Saint Himars» («Püha Himars»). Cassano lisas kommentaariks, et selline vaatepilt Tartu kesklinna baari aknal paneb tedagi imestama ja teeb murelikuks. 

Samuti säutsus Cassano, et kurb on näha, kuidas Euroopa Liit avab uksed Ukrainale, kes ülistab sõjakurjategijaid ja natse, viidates Ukraina rahvuslaste organisatsiooni juhile Stepan Banderale, keda paljud ukrainlased peavad rahvuskangelaseks, kuid Vene ajalugu käistleb Natsi-Saksamaaga koostööd teinud kurjategijana. Venemaa president Vladimir Putin on korduvalt nimetanud Ukraina juhte halvustavalt bandeeralasteks.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles