Vanemuise juhiks saab Aivar Mäe (1)

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Aivar Mäe mullu novembris Pärnus.
Aivar Mäe mullu novembris Pärnus. Foto: mailis ollino

Sihtasutuse Teater Vanemuine nõukogu määras eile sihtasutuse juhatuse liikmeks ja teatrijuhi ametisse Aivar Mäe. Teatrijuht asub ametisse 15. augustil üheks aastaks, mille järel korraldatakse uus avalik konkurss.

Esimene avalik konkurss ebaõnnestus, mille järel pöördus Vanemuise nõukogu, lähtudes etendusasutuste seadusest, kultuuriministri poole palvega saada õigus teatrijuhi ametisse määramiseks ning aasta möödudes uue avaliku konkursi korraldamiseks.

Enne otsuse tegemist kuulas Vanemuise nõukogu ära ka Vanemuise teatri esindajate, sealhulgas kolme loomingulise juhi arvamuse.

Nõukogu esimees Urmas Klaas tõstis esile Aivar Mäe tugeva visiooni Vanemuise kui mitmežanriteatri arendamiseks. «Teater on teinud väga head tööd ja siit on hea ideerohkelt jätkata Eestis ainulaadse ja väga olulise mitmežanriteatri edasi arendamist. Tänan senist tearijuhti Kristiina Alliksaart panuse eest Vanemuise teatri juhtimisse rasketel kriisiaastatel,» märkis Klaas.

Aivar Mäe ütles, et kui ta eelmisel korral, 2003. aastal Vanemuise teatrit juhtima asus, olid teatris väga keerulised ajad, mis said ühise jõupingutusega ületatud.

«Seekord tulen ma juhtima väga heas seisus teatrit – teatrit, kus on suur loominguline potentsiaal ning publikust tulvil saalid –, see kõik saab minna vaid veel paremaks. Minu lugupidamine ja tänu Kristiina Alliksaarele, et ta tõi teatri edukalt läbi nende kriisiaastate,» ütles Mäe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles