Tartu ja Pärnu seerias läheb vaja otsustavat viiendat mängu

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Poolfinaalseeria otsustav viies mäng peetakse Tartus reedel, 12. mail kell 19.00
Poolfinaalseeria otsustav viies mäng peetakse Tartus reedel, 12. mail kell 19.00 Foto: Urmas Luik

Eesti korvpalli meistrivõistluste poolfinaalseerias Tartu Ülikool Maks & Moorits ning Pärnu Sadama vahel läheb vaja otsustavat viiendat mängu, sest Pärnu Sadam võitis oma kodusaalis ellujäämismängu 85:79 ja seeria on nüüd 2:2. Ty Gordon ning Andrii Voinalovych tõid Tartu parimatena võrdselt 23 punkti.

Pärnu spordihallis pisut enam kui 900 inimese ees peetud kohtumine kulges mõlema meeskonna jaoks üles-alla perioodidega. Avaveerandit kontrollisid pärnakad ja Tartu meeskond sai oma mängu käima alles lõpuminutitel tänu Andrii Voinalovychile. Esimene veerand Pärnule 19:15.

Teisel veerandil said tartlased aga oma mängu kännu tagant minema seisul 27:27, kui Pavelka 2+1 korv alustas 12:2 spurti, mille lõpuks juhtis Tartu poolteist minutit enne poolaega 41:31. Pikale pausile mindi Tartu 44:36 eduseisus.

Poolajalt naastes püsis vahe mõne minuti veel sama, ent kodumeeskond leidis tänu oma kapten Mihkel Kirvesele suurepärase hoo ja tegi 14:0 spurdi, millega mindi mängu 57:54 juhtima. Edasi vastasid meeskonnad üksteise korvidele ja kolmanda veerandi lõpetas Pärnu tagamehe Sverre Aava kolmene, mis viigistas seisu 64:64 peal.

Veel kolm minutit enne mängu lõppu oli meeskondade vahe minimaalne pärast Andrii Voinalovychi kahte kaugviset seisul 75:74 Tartule. Kolmene Aavalt ja Saimon Sutilt viisid aga Pärnu viiega ette ning tartlased jäid hätta Pärnu maa-ala kaitse murdmisega. Poolfinaalide neljas mäng lõppes seisul 85:79 ja seega on finaali pääseja selgitamiseks vaja viiendat mängu.

Ligi 31 minutit mänginud Ty Gordon kogus 23 punkti, kaheksa lauapalli ja andis neli korvisöötu. Viis kaugviset tabanud Andrii Voinalovych sai kirja samuti 23 punkti. Tomaš Pavelka saagiks jäi 13 punkti ja kuus lauapalli.

Pärnu Sadamat vedas harjumuspäraselt nende kapten Mihkel Kirves, kes lõpetas mängu 21 punkti ja 12 lauapalliga ning efektiivsusnäitajaga 29. Robert Valge ja Sverre Aav lisasid mõlemad 15 punkti, lõpuminutitel jalga vigastanud Isaiah Hart 12 punkti ja seitse lauapalli.

Tartu Ülikool Maks & Moorits abitreeneri Olari Narits sõnul läks lõpus mäng liialt individuaalseks. «Alustasime teist poolaega uimaselt ja Pärnu sai agressiivselt vahe tagasi mängitud ja hea rütmi kätte. Lõpus oleksime pidanud võibolla palli rohkem jagama, sest kui igaüks hakkab ise tegema, siis kipub mäng ära vajuma. Lõpus lasime järjest ründelauda võtta ja siis ongi keeruline võita. Võib öelda, et täna kukutasid meid Tartu omad poisid Sverre Aav ja Saimon Sutt oma visetega lõpuminutitel. Aga mis seal ikka, nüüd tuleb tegeleda taastumisega, sest mõlemal pool on lonkavaid mehi ja viies mäng tuleb kiiresti peale. Tõmbame reedel otsatribüüni ka lahti ja loodame, et on täismaja toetus,» sõnas Narits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles