Ehituse vähenemine sunnib koondama

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Betoonitootja TMB Element tegevjuht Jaanus Mumm loodab, et sügisel läheb olukord ehitusturul paremaks, praegu soosivad seda lootust ka finantsanalüütikute prognoosid.
Betoonitootja TMB Element tegevjuht Jaanus Mumm loodab, et sügisel läheb olukord ehitusturul paremaks, praegu soosivad seda lootust ka finantsanalüütikute prognoosid. Foto: Margus Ansu

Euribori kasv, mullune energiahindade tõus ning riigi tellimuste vähenemine pitsitab ehitussektorit. Betoonitootja E-Betoonelement teatas ühe tehase sulgemisest ja enam kui seitsmekümne töötaja koondamisest märtsi lõpus. Tartus tegutsev betoonelementide tootja TMB Element on samuti keerulises seisus, kuid neil piirdub koondamine kümmekonna inimesega.

TMB Elemendi tegevjuht Jaanus Mumm selgitas, et ehitusmahtude kahanemine ja euribori kasv on pannud nad keerulisse olukorda. «Tootmismaht on vähenenud juba eelmise aasta teisest poolest,» sõnas ta.

Betoonitootmises on praegu ka paradoksaalne olukord, kus energiahinnad on kasvanud, aga toote hind hoopis langeb. «Turg paneb asja paika: kui ehitust ei ole, langeb ka ehitusmaterjali hind,» lisas ta. See panebki ettevõtte otsima võimalikke kärpekohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles