Päevatoimetaja:
Richard Särk

Vöötraja puudumine paneb autojuhid kurvis pidurdama

Copy
Teisipäeval Salemi kiriku ees Kalevi tänavat lapsekäruga ületanud Tauri Bergmani üle tee lubamiseks tuli Audi juhil pöördel pidurdada ja seisma jääda, kuigi seal vöötrada pole.
Teisipäeval Salemi kiriku ees Kalevi tänavat lapsekäruga ületanud Tauri Bergmani üle tee lubamiseks tuli Audi juhil pöördel pidurdada ja seisma jääda, kuigi seal vöötrada pole. Foto: Margus Ansu

Tänavusse kaasavasse eelarvesse esitasid tartlased 52 ideed selle kohta, kuidas kasutada 2024. aasta linnaeelarves 200 000 eurot, millest peaks jätkuma kahe hea mõtte elluviimiseks.

Linnavalitsus on pakutud ideed jaganud nelja valdkonda. Linnamajanduse valdkonna ideid on esitatud 17, millest suurem osa on seotud kergliiklusega ja jalakäijate turvalisusega.

Ettepanekuid linna paremaks majandamiseks on tartlased sel aastal teinud peamiselt seoses teedega, mida kasutavad jalakäijad ja ratturid. Tudengilinna tänavail leidub nii klassikalisi kui ka nutikaid ülekäigukohti, ent paratamatult on kujunenud välja ka mitteametlikud teeületused, kus sebra puudumisel kiputakse sõiduteed ületama elu ja tervisega riskides.

Tagasi üles