Maaülikool saatis robotniiduki puhkusele

, toimetaja
Copy
Maaülikooli rohelise ülikooli strateegia juht Sille Rebane võttis istet spordihoone ees murul, mida nüüd vähemalt jaanipäevani ei niideta.
Maaülikooli rohelise ülikooli strateegia juht Sille Rebane võttis istet spordihoone ees murul, mida nüüd vähemalt jaanipäevani ei niideta. Foto: Sille Annuk

Tartusse sõitjat seni tervitanud Eesti maaülikooli (EMÜ) spordihoone rohelised nõlvad ning nendel toimetav robotmuruniiduk on peagi minevik. Robot väsis ja läks pensionile juba möödunud aastal, ülikoolipere on aga tänavu otsustanud niitmise jaanipäevani hoopistükkis pausile panna.

Niitmisest loobumise eesmärk on EMÜ linnaku ligi 30-hektarine ala kaardistada ja teada saada, millised on seal elurikkamad alad, milliseid liike seal esineb, sealhulgas mitte ainult taimeliike, vaid ka putukaid, samblikke ja muud, kirjeldas Eesti maaülikooli rohelise ülikooli strateegia juht Sille Rebane.

Ulatuslikku uuringusse on kaasatud botaanikud, dendroloogid, ornitoloogid, samblike- ja samblateadlased, seeneteadlased ja loomastiku uurijad. Mõtted, et maaülikooli ümbrus võiks olla looduslikum, on paberile pandud juba mitu aastat varem ja Rebane rõõmustab, et need lõpuks teoks saavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles