Karlova selts ja Supilinna selts kutsusid linnaisad murekohtade näitamiseks jalutuskäigule

Tartu Postimees
Copy
Abilinnapea Raimond Tamm Karlova kooli uue rattaparkla juures.
Abilinnapea Raimond Tamm Karlova kooli uue rattaparkla juures. Foto: Kristjan Teedema

Karlova seltsi eestvedamisel toimub neljapäeval, 11. mail algusega kell 15 linnavalitsuse ja linnaosaseltsi esindajate ühine jalutuskäik Karlovas, et otsida lahendusi linnaosa probleemsetele kohtadele, mis tekitavad muret jalakäijatele ja ratturitele.

Murekohtadele osutada saab ka kaardirakenduses, kuhu ootavad ettepanekuid oma kogukondadelt nii Karlova kui ka Supilinna selts.

Koos linnamajanduse osakonna töötajatega jalutuskäigul osalev Tartu abilinnapea Raimond Tamm tõi esile, et kogukondade niisugused algatused on igati tervitatavad. «Sellised jalutuskäigud on väga tõhusad, kui eeltöö on korralikult tehtud, see tähendab linnaosaselts on enne probleemkohad kaardistanud ja jalutuskäigu ajal otsitakse neile koostöös konkreetseid lahendusi. Linnas on probleeme hinnata ja nendele lahendusi otsida märksa lihtsam kui koosolekuruumis laua taga arutades,» sõnas Tamm.

Nii Karlova kui ka Supilinna selts kutsuvad oma kogukondi jagama kaardirakenduses infot jalgsi ja jalgrattaga liiklemiseks ohtlikest või ebamugavatest kohtadest. Asukohti koos lühikese selgitusega saab märkida kaardi üleval vasakul servas lambipirni ikoonile klikkides. Kogutud info edastatakse linnavalitsusele.

Supilinna seltsi juhatuse esimehe Helen Hiiemaa sõnul ei ole seltsile sellised jalutuskäigud linnavalitsuse esindajatega midagi uut. «Liiklusteemalisi jalutuskäike on abilinnapeadega olnud mitu korda ja need on väga tulemuslikud,» lausus ta.

«Supilinna liiklus on mitmeski aspektis kõvasti paranenud, näiteks on tehtud lihtsaid kõnniteid, lisatud ülekäiguradu, parandatud ülekäiguradade ohutust, langetatud äärekive. Kindlasti ootame ka edaspidi linnavalitsuse esindajaid Supilinna külla, et probleemseid kohti koos rattaga läbi sõita ja jalutada. Selleks aastaks pole kohtumise aega veel kokku lepitud, aga kõik supilinlased on juba oodatud oma märkmeid kaardirakendusse lisama või kirjutama oma tähelepanekutest seltsile,» lisas Hiiemaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles