«Täielik košmaar!» Endine ooperisolist valmistub aiamaa pärast kohtusse minema

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Jaamamõisa aias väikest põldu pidav Valentina Kremen (vasakul) ja tema poolehoidjad, nagu Beso Sagaradze (paremal), seisavad vastu nende meelest ebapädevale juhatusele, kes ajab selle linnaaia asju.
Jaamamõisa aias väikest põldu pidav Valentina Kremen (vasakul) ja tema poolehoidjad, nagu Beso Sagaradze (paremal), seisavad vastu nende meelest ebapädevale juhatusele, kes ajab selle linnaaia asju. Foto: Kristjan Teedema

Linnaaiandus õitseb ülikoolilinnas taas. Rohenäpud toimetavad talveunest ärganuina virgalt ka Jaamamõisa tagaosas, mis rahvasuus tuntud kui Hiinalinn. Aastakümneid tagasi sealkandis iseenesest tekkinud aiamaade juurde rajati nelja aasta eest ametlik linnaaed.

Linnaaiandus õitseb taas. Rohenäpud toimetavad talveunest ärganuina usinasti ka Jaamamõisa tagaosas, rahvasuus tuntud kui Hiinalinn. Seal kandis kord iseenesest tekkinud aiamaade juurde rajati nelja aasta eest ametlik linnaaed.

Endisel Vanemuise ooperisolistil Valentina Kremenil õnnestus sinna oma maalapp hankida esimese koroonalaine kevadel. Selleks ajaks oli tööpõli teatris läbi ning ühtäkki leidus aega ja tahtmist käed mullaseks teha, ise puu- ja juurvilju kasvatada.

Peenrad saidki ajapikku ilusaks kõpitsetud, kõik oma nõu, jõu ja rahaga – kolme aastaga on aiamaa peale kulunud ligi 7000 eurot, tunnistas aednik hääle murdudes. Pisar kippus silma, sest kahe nädala pärast ähvardab naist väärt peenramaast ilmajäämine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles