Piltuudis Vabadussild vabaneb kuraditosina aastaga kogutud saastakihist

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kõrgel survepesuritega töötavad töömehed on kõrgustes töötamiseks läbinud vastavad koolitused ning on mitme kinnitusega korvi küljes kinni.
Kõrgel survepesuritega töötavad töömehed on kõrgustes töötamiseks läbinud vastavad koolitused ning on mitme kinnitusega korvi küljes kinni. Foto: Sille Annuk

Tänasest kuni neljapäevani pestakse survepesuritega Tartus Vabadussilla kaart, mis on tolmu ja mustuse all oma pesukorda oodanud juba 2009. aastast.

Vabadussild on tänavamustuse ja ilmastiku meelevallas olnud silla ehitamisest saadik ehk 2009. aastast. Selle ajaga on silla peale tekkinud mustad jutid ning originaalne valge värv eriti välja enam ei paistagi. Alates tänasest kuni neljapäevani pestakse Vabadussilda survepesurite ja puhta veega, et anda kaarele värskem ilme.

Töid teostava OÜ​ Tartu Sunluna ​müügijuhi Karl-Martin Kruse sõnul töömehed sillakaare pesemiseks kemikaale ei kasuta, kuna muidu on oht, et need võivad sattuda Emajõkke. «Seepärast ei pese me ka grafitit maha, nii palju kui survepesuri ja veega maha tuleb, nii palju tuleb. Aga grafiti eemaldamiseks on vaja teistmoodi töid,» rääkis Kruse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles