Tartu ja Lõuna-Eesti ühendasid turismipädevused

Tartu Postimees
Copy
Avatud talude päev Tartumaal. 
Avatud talude päev Tartumaal. Foto: Tartu Postimees

Tartu ja Lõuna-Eesti omavalitsused on ühendanud piirkonna turismiteemad ühise katuse alla. Koostöö peamine eesmärk on vähendada turismivaldkonna killustatust ning koos juhtida, arendada ja turundada piirkonda.

Lõuna-Eesti piirkonna tihedam turismikoostöö sai alguse 2021. aastal, kui SA Tartumaa Turism juurde loodi Lõuna-Eesti turismiklaster, kuhu kuuluvad turismiettevõtjad, võrgustikud ja maakondlikud arenduskeskused. EASi ja Kredexi ühendasutus tõi eelmisel suvel kokku Eesti piirkonnad, et alustada Eesti turismiorganisatsioonide ümberkujundamist. Turismireformi eesmärk on ühendada piirkondade turismipädevused suuremateks kompetentsikeskusteks, et vähendada tegevuste killustatust ja parandada kvaliteeti. Uus lähenemine lähtub külastajakogemusest, mitte maakondlikest piiridest.

Lõuna-Eesti kompetentsikeskuse ja turismiklastri juhi Kaia Lehtsaare sõnul on meeskonna komplekteerimine lõpusirgel ja esimesed planeeritud tegevused tehtud. «Lõuna-Eesti turismiklastri senine edukas koostöö on hea lähtepunkt ka kompetentsikeskuse tegevusele,» selgitas ta.

Tartumaa Turismi nõukogu esimehe ja Tartu abilinnapea Raimond Tamme sõnul on sel aastal moodustatud kompetentsikeskus ja kaks aastat tagasi loodud turismiklaster aidanud piirkonna turismikoostööd taaselustada ning loovad head eeldused siinseks edukaks turismikorralduseks. «Lõuna-Eesti on tervikuna väga mitmekülgne turismisihtkoht ja ilmselgelt annab turistide piirkonda toomisel parimaid tulemusi tõhus koostöö siinsete maakondade, omavalitsuste ning ettevõtete vahel,» lisas Tamm.

Lõuna-Eesti kompetentsikeskuse koostöös osalevad Tartu linn ja maakond, Põlva ja Võru maakond ning Jõgeva, Mustvee, Otepää ja Valga vald. Ametlik koostöö algas 1. jaanuaril ning juhtpartneriks on Tartumaa Turism.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles