Väikelapse surma põhjustanud eaka juhi suhtes alustas politsei kriminaalmenetlust

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
08.05.2023, Tartu
Pildil küünlad ja mänguasjad Salvesti juures autoőnnetuses hukkunud lapse määlestuseks.

Foto Sille Annuk, Tartu Postimees
08.05.2023, Tartu Pildil küünlad ja mänguasjad Salvesti juures autoőnnetuses hukkunud lapse määlestuseks. Foto Sille Annuk, Tartu Postimees Foto: Sille Annuk

Möödunud kolmapäeva pärastlõunal sõitis Tartus Salvesti tehase juures ülekäigurajal lapsevankriga teed ületanud 26-aastasele naisele otsa 83-aastane autojuht. Kokkupõrge oli sedavõrd ootamatu, et jalakäijal polnud võimalustki reageerida – auto kiirus oli hinnanguliselt 50 kilomeetrit tunnis ja juht ei pidurdanud.

Politsei tuvastas, et auto roolis olnud mees oli kaine ja tal oli juhtimisõigus. Miks ta ülekäigurajal lapsevankriga naist õigel ajal ei märganud, peab selguma alustatud menetluses.

Naine ja laps said väga raskelt viga ning viidi meedikute järelevalve alla haiglasse, kus kaheksakuune poiss laupäeva pärastlõunal suri liiklusõnnetuses saadud vigastuste tõttu. Laupäeval kella kolme paiku koguneti õnnetuskoha juurde, et mälestada hukkunud poissi. Kohal oli ligi poolsada inimest, kes asetasid tee kõrvale küünlaid, mänguasju ja lilli. Mälestuspaiga ümber moodustati sümboolne ring, kus käest kinni hoides seisti vaikuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles