GALERII ⟩ Rekordilisel kevadlaadal müüdi õlg õla kõrval mett, sinki ja kanepiteed

Kristofer Seema
, reporter
Copy

Laupäeval kell 10–16 toimub avaturust raeplatsini ja Küüni tänavalt Emajõeni traditsiooniline kevadlaat. Sellel korral osaleb rekordiliselt üle 300 kaupleja.

Laada külastajad said päikselist laupäeva nautida mõnusa sumina ja lõõtspillimängu saatel. Lisaks müüjate rekordarvule oli ka potentsiaalseid kliente nii palju, et kohati pidi edasiliikumise asemel hoopis tükk aega paigal tammuma.

Kohalikud kauplejad müüsid telkides traditsioonilisi kaupu, nagu suitsusingid, mesi ja saiakesed kuni tervendavate õlide ning eetrini välja.

Lihatooteid pakkuva Jaani talu müüja Evelyn tunnistas, et ta on kümme korda kevadlaadal käinud, aga nii palju rahvast ta ei mäleta.

«Eks seda rahvast on kevadlaadal alati palju olnud. Aga nii palju ma tõesti ei mäleta. Isegi need kohad, mis pidid telkidest vabaks jääma, on täis. Sõltub palju ilmast ka – kui vihma sadama hakkab, siis rahvas kaob,» rääkis ta.

Küüni tänava telkiderea poole peal oli oma tooteid müüma tulnud Raul, kellel oli pakkuda isetehtud õlut, kalja ja ka värskeid köögivilju.

«Kunagi ammu olen siin ka olnud, aga pigem käin teistel laatadel oma tooteid müümas. Kui oma kohta kevadlaadal kohe lukku ei pane, siis sa siia ei pääsegi,» ütles Raul, kes otsustas sellel aastal ikkagi kevadlaadal õnne proovida.

Raeplatsi kauplejate vahelt võis leida Põlvamaal loodud Relaxationland OÜ telgi, kus pakuti CBD-d ehk kannabidiooli sisaldavat taimeteed. Klientidega suhtles ka ettevõtte juht Kelly Uuk, kes rõõmustas, et inimeste huvi on nende kaupade vastu suur.

«Müüme siin eestimaiset kanepiteed. Ise kasvatame ja teeme neid. Tee soodustab head und ja leevendab stressi ning mõned kliendid on väitnud, et toimib ka täitsa hästi valuvaigistina,» rääkis Uuk.

Peale laadakaupade ostmisele saavad lastega külastajad aega veeta paljude atraktsioonide ja üllatustega perealal Kaubahoovi pargis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles