Žürii asub võrdlema südalinna kultuurikeskuse arhitektuurivõistlusele esitatud 105 tööd

Tartu Postimees
Copy
Kultuurikeskus ehitatakse kesklinnas asuvasse parki.
Kultuurikeskus ehitatakse kesklinnas asuvasse parki. Foto: Tartu linnavalitsus

Südalinna kultuurikeskuse rahvusvahelisele arhitektuurivõistlusele esitati 105 tööd. Neist 27 tööd on Eestist ja 78 välisriikidest. Töid saadeti 26 riigist.

Tartu linnapea ja arhitektuurivõistluse žürii esimehe Urmas Klaasi sõnul on rõõmustav, et arhitektuurivõistluse vastu on suur huvi nii Eesti kui ka välismaa arhitektide hulgas.

«Žüriil seisab nüüd ees vastutusrikas ülesanne leida üles see üks töö, mis pakuks suurepärast kodu linnaraamatukogule ja kunstimuuseumile, tõelist kogukonnakeskust linlastele ja tõmbekeskust külalistele. Lisaks peab see lahendus andma uue hingamise kogu hoonet ümbritsevale linnaruumile,» lisas linnapea.

Arhitektuurivõistlus jätkub tööde nõuetele vastavuse hindamisega. Seejärel selgub, millised tööd lähevad edasi žüriile hindamiseks. Žürii töö kestab ligikaudu kaks kuud. Parimate tööde märgusõnad tähestikulises järjekorras koos tööde visuaalidega avaldatakse 3. juulil. Kõik tööd avalikustatakse ja võitja kuulutatakse välja 14. juulil.

Žürii töö ei ole avalik, samuti ei tutvustata arhitektuurivõistluste üldlevinud tava järgi võistlustöid avalikkusele enne, kui žürii on töö lõpetanud.

Žürii koosseisus on Urmas Klaas (žürii esimees), linnaraamatukogu direktor Kristina Pai, kunstimuuseumi direktor Joanna Hoffmann, linnavalitsuse ehitusteenistuse juhataja Priit Metsjärv, linnaarhitekt Tõnis Arjus, arhitektid Enrique Sobejano (Hispaania), Lina Ghotmeh (Prantsusmaa) ja Tõnu Laigu (QP Arhitektid, Eesti) ning maastikuarhitekt Martin Allik (MARELD landskapsarkitekter, Eesti/Rootsi). Lisaks annavad oma arvamuse töödele eksperdid erinevates valdkondades.

Võistlusel antakse välja kuus preemiat: esimene koht 60 000 eurot, teine koht 40 000 eurot, kolmas koht 20 000 eurot ning kolm ergutuspreemiat, igaüks 10 000 eurot.

Tartu linnavalitsus ja Eesti arhitektide liit kuulutasid Tartu südalinna kultuurikeskuse rahvusvahelise arhitektuurivõistluse välja 2. jaanuaril, võistluse tähtaeg oli 5. mai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles