Albert Gulk jätab Kursi koolkonna aastapäevanäitusel eriti vägeva mulje

Tartu Postimees
Copy
Albert Gulgi viis hiiglaslikku joonistust on paigutatud kõrvuti.
Albert Gulgi viis hiiglaslikku joonistust on paigutatud kõrvuti. Foto: Raimu Hanson

ERMi peafuajees on avatud Kursi koolkonna 35. aastapäeva tähistamiseks näitus, mille avamisel meenutati 1988. aasta kohtumisi ja koolkonna tekkimist.

Ilmar Kruusamäe hüperrealistlikud portreed.
Ilmar Kruusamäe hüperrealistlikud portreed. Foto: Raimu Hanson

Praeguses väljapanekus on koolkonna tuumikusse kuuluvate Ilmar Kruusamäe, Imat Suumanni, Priit Pangsepa, Albert Gulgi, Külli Suitso, Reiu Tüüri ja Priit Pajose loomingut ning ka üks Peeter Alliku (1966–2019) maal.

Erilise tähelepanu all on Albert Gulgi viis pliiatsijoonistust (kaks eelmisest ja kolm tänavusest aastast), sest kõrvuti moodustavad need hiiglasliku pildi. Samas ruumis on teisel seinal Ilmar Kruusamäe hüperrealistlikud maalid, mille hulgas on ka Albert Gulgi portree, ning nende vastas viljandlase Priit Pangsepa neli fantaasiaküllast maali.

Imat Suumann on väljapanekus oma Tartu ajaloo teemaliste süngete maalidega, Külli Suitso üllatab maalilise hüperrealistliku värvisäraga, kristlikku temaatikat on lisanud Leetu elama asunud Reiu Tüür, haldjamaailma kujutab Priit Pajos.

Kursi koolkonna esindajad tutvustavad väljapanekut 6. mail kell 12 ja 31. mail kell 16 ning 14. juunil kell 16. Vaadata saab 2. juulini ERMi lahtiolekuaegadel teisipäevast pühapäevani kell 10–18, sissepääs näitusele on tasuta.

Imat Suumanni maalid.
Imat Suumanni maalid. Foto: Raimu Hanson
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles