Tartlased toetasid ööpäeva jooksul internetikelme pea 40 000 euroga

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Internetikelmid petsid eile tartlastelt välja 38 469 eurot.
Internetikelmid petsid eile tartlastelt välja 38 469 eurot. Foto: Elmo Riig

Politsei poole pöördus eile kokku neli Tartumaa inimest, kes olid sattunud netikelmuse ohvriks ja ilma jäänud üpris suurest rahasummast.

3. mail pöördus politseisse 44-aastane naine, kellele oli helistanud end politseinikuna esitlenud mees ja väitnud, et keegi proovis tema pangaarvelt raha välja võtta. Naise kõne suunati edasi väidetavale Eesti Panga töötajale, kellele ta ütles oma PIN1 ja PIN2 koodi. Pärast selgus, et naise kontolt oli tehtud kolm ülekannet võõrastele kontodele kokku 9999 eurot.

Suurest summast rahast jäi ilma ka 37-aastane naine, keda meelitati investeerima krüptorahakotti Tesla X. Kasumi kättesaamiseks pidi naine tegema korduvalt lisasissemakseid.

Maksete tegemiseks võttis ta erinevates summades kiirlaene. Investeeringust pole ta endiselt summasid tagasi saanud. Kelmusega tekitatud kahju on 20 778 eurot.

Arvutikelmused

48-aastane naine andis eile samuti politseile teada kummalisest tegevusest tema pangakontol. Tema nimele oli LHV panka tehtud konto ja proovitud laenu võtta. Samuti oli naise nimele võetud järelmaksuga 1292 eurot maksev telefon iPhone, tehtud kasutajakonto Teliasse ning kasutatud tasulist internetiteenust.

Viimane teadaolev 3. mai kelmuseohver oli 56-aastane mees, kellele helistati väidetavalt Swedbankist ja öeldi, et keegi on tema pangakontole sisse häkkinud ning tema nimele soovitakse võtta laenu. Mehele öeldi, et ta peab kandma pangakontol oleva raha võõrastele kontodele ja saab järgmisel päeval raha tagasi. Kelmusega tekitatud kahju on 6400 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles