PILDID Tartu valmistub Rootsi kuninga külaskäiguks. Autode parkimiseks tuleb aega varuda

Copy
Ettevalmistused Rootsi kuninga Carl XVI Gustafi ja kuninganna Silvia visiidiks Tartus
Ettevalmistused Rootsi kuninga Carl XVI Gustafi ja kuninganna Silvia visiidiks Tartus Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Täna saabuvad Tartusse Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf, kuninganna Silvia ning Eesti president Alar Karis koos prouaga. Tähtsate külaliste turvalisuse tagamiseks on Tartu linnas mitmed parklad visiidi ajaks suletud ning juba hommikul kella 8 ajal võis täheldada tavalisest aeglasemat liiklusvoogu.

Tartu kesklinnas, aga ka linnapiiril liikujail tasub täna varuda aega, sest kella 11 paiku jõuab kohale Rootsi kuninglik paar ja see toob endaga mitmeid ümberkorraldusi linnatänavail.

Näiteks on Tartu ülikooli Delta õppehoone eest keelatud busside parkimine, ühtlasi pole täna sõidukeid parkida maaülikooli esisel platsil. Ka Tartu ülikooli peahoone ette, kus Eesti ja Rootsi lipud hommikul kaunilt lehvisid, pole täna võimalik päevasel ajal oma masinat jätta.

Visiidi käigus külastatakse Eesti Rahva Muuseumi, mille põhiparklast oli täna hommikul suletud pool.

Parkimiskohta tuleb hoolikalt otsida veel ka rongijaama lähistel, sest kuningas ja kuninganna saabuvad Tallinnast Tartusse rongiga. Kella 8.30 ajal olid vaksali ümbruses parkimiskohad juba üsna hõivatud, seega rongiga reisijatel tuleks täna tavalisest veidi varem rongijaama poole liikuma hakata.

Hommikul enne kella 9 askeldasid töömehed «Suudlevate tudengite» purskkaevu ümber, et seegi oleks auväärsete külaliste saabudes täies hiilguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles