Kuningliku paari visiit toob kaasa liiklusmuudatusi

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Politsei. Foto on illustratiivne.
Politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks

Tänane Rootsi kuninga Carl XVI Gustafi ja kuninganna Silvia visiit ülikoolilinna toob kaasa mõningaid liikluskorraldusmuudatusi. Politsei palub nendega ettenägelikult arvestada, et ajalooline külaskäik turvaliselt ja tõrgeteta kulgeks.

Näiteks on neljapäeva hommikust keskpäevani rongijaama juures ümber korraldatud ühistranspordi peatused. Vastavad suunaviida on tänavatele paigaldatud ning oma aega hästi planeerides leiavad kõik omale vajalikud peatused kenasti üles.

Samal ajavahemikul ei saa inimesed harjumuspäraselt istuda ka taksosse rongijaama ees, needki peatused on lähistele ümber paigutatud ning eesootavad sõidud ei jää ära.

Õhtupoole alates kella 15st on ka ERMI juures ühistranspordi peatused liigutatud tavapärasest kohast veidi eemale, sealgi on viidad väljas ning tähelepanu muudatustele suunates leiavad kõik bussidega sõitjad õige peatuse üles.

Mujalgi linnas tuleb liiklejatel päeva jooksul varuda kannatust ning arvestada mõningaste liiklusseisakutega. Seda just eeskätt ristmikel ning kohtades, kus väliskülaliste kolonn visiidi käigus liigub.

Ühtegi tänavat liiklusele ei suleta, kuid südalinnas tuleb päeva vätlel arvestada parkimis- ja peatumiskorralduse muudatustega. Vastavad märgid ja juhised kohalike sujuvamaks liiklemiseks on linn juba paigaldanud.

Muuhulgas on täna keelatud Tartu linna kohal lennutada droone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles