Patsient tahab «oma eriarsti». See on mugavusteenus, leiab doktor Punab (3)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Meestekliiniku ülem­arsti Margus Punabi sõnul on ravis oluline meeskond, mitte ühe arsti hea nimi. Nii on pildil füsioterapeut Kati Juurik (vasakult), doktor Margus Punab, õde Olga Raudik ja sekretär Mailis Sütt – spetsialistid, kes said endale vaba hetke lubada.
Meestekliiniku ülem­arsti Margus Punabi sõnul on ravis oluline meeskond, mitte ühe arsti hea nimi. Nii on pildil füsioterapeut Kati Juurik (vasakult), doktor Margus Punab, õde Olga Raudik ja sekretär Mailis Sütt – spetsialistid, kes said endale vaba hetke lubada. Foto: Kristjan Teedema

Kas Tartu Ülikooli kliinikumil on arste, kes võtavad vastu ainult rikkaid haigeid, uurib anonüümsust palunud patsient. Ta on ise mitu korda küsinud vastuvõtuaega meestearst Margus Punabi juurde, aga saanud klienditeenindajalt iga kord vastuseks, et doktor Punabi juurde on võimalik saada vaid tasu eest. «Lihtsalt kurb on, et ainult rahakad inimesed pääsevad tipparsti juurde,» leidis ta.

Kas ravikindlustatud inimesel, kes soovib broneerida tasuta aega eriarsti juurde, on õigus saada tasuta aeg just talle enim meeldiva doktori juurde? Meestearst Margus Punab ütleb, et ei, see ei pea nii olema. Tartu Ülikooli kliinikumi (TÜK) meestekliinikus näiteks ei saa patsient tasuta aega ise valida ei doktor Margus Punabi ega ühegi teise arsti juurde.

Mugavus on raha eest

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles