Tartu lööb end kroonitud peade homseks külastuseks õitsele

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Kolmapäeval kella 15 paiku värviti ülekäiguradu rongijaama ees, kuhu juba homme kella 11 paiku saabub Rootsi kuningas.
Kolmapäeval kella 15 paiku värviti ülekäiguradu rongijaama ees, kuhu juba homme kella 11 paiku saabub Rootsi kuningas. Foto: Lugeja foto

Neljapäeval saabuvad riigivisiidi käigus Tartusse Rootsi kuningas ja kuninganna, neid saadab Eesti Vabariigi president Alar Karis. Kuninglik seltskond saabub pealinnast tudengilinna rongiga, mistap värviti kolmapäeva pärastlõunal vaksali ees asfaldilt maha kulunud jooned üle ning mitmel pool oli näha ka ajutisi parkimist keelavaid silte.

Lisaks rongijaama esise võõpamisele ja kesklinna ümbruses tänavaile parkimist keelavate teadete paigaldamisele on kuningapaari saabumisele eelneval päeval tartlased täheldanud sagimist ka ülikooli peahoone ümbruses, kus täna niideti muru ja aeti puhuriga kokku sügisesi puulehti.

Tartu ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pagel rääkis, et ülikool homsete külaliste puhul erilisi puhastustöid pole ette võtnud, sest ülikooli ruume ja ümbrust hoitakse igal juhul korras. «Meil käivad puhastusteenistuse inimesed iga päev teed ja platsid üle. Olgugi et kuningas astub siit läbi ja kõik peab korras olema, ei ütleks küll, et eraldi midagi selleks teinud oleme,» kommenteeris Pagel.

Tartlastel tuleb siiski mõne ebamugavusega sel päeval arvestada. Külastuse tõttu kehtib raudteejaama lähistel ning südalinnas ajutine parkimiskeeld. Sellekohased märgid pannakse tänavatele juba kolmapäeva õhtul, selgitas alalise liikluskorralduse peaspetsialist Peep Margus. Niipea kui delegatsioon lahkub, võetakse piirangud maha. Suuremaid tänavaid ei suleta, seega ummikuid tekkida ei tohiks, avaldas Margus lootust.

Turvalisuse tagamiseks on kaasatud kohaliku jaoskonna politseinikud, liikluspolitseinikud, kiirreageerijad ja ka abipolitseinikud, kelle ülesanded jaotuvad vastavalt vajadusele. Visiidi ajal võib delegatsiooni ühest kohast teise liikumisel ette tulla mõningaid liiklusseisakuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles