Tähtvere pumptrack sai oodatust varem valmis

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Noored ekstreemsportlased ei jõunud pumptrack’i avamist ära oodata.
Noored ekstreemsportlased ei jõunud pumptrack’i avamist ära oodata. Foto: Veiki Ojaperv

Tähtvere puhkepargis avati kolmapäeva lõunal uhiuus pumptrack, mis koos ümbritseva taristu ja haljastusega pidanuks valmima juuni alguseks. Ekstreemspordisõbrad on aga väljakul hullanud juba alates sellest, kui rada asfaltkatte sai.

Uus pumptrack’i rada koosneb kahest ringist: algaja tase ning edasijõudnu tase. Algajate ring on 26-meetrine ja koosneb madalamatest lainetest, mis võimaldavad selgeks õppida selle spordiala põhitõed. 120-meetrine edasijõudnute ring koosneb kõrgematest lainetest ja hüppeliinist, kus kogenumad sõitjad saavad harjutada mitmesuguseid hüppeid. Lähiajal paigaldatakse raja juurde ka videovalve.

Lisaks pumptrack’i avamisele sai selgeks ka, et raja kõrval olev vineerkattega rulapark valatakse lähitulevikus betooni. «Projekt on ammu olemas, kuid küsimus on rahas olnud. Hea meel on tõdeda, et linn on liikumise ja spordi hingeasjaks võtnud ning soovib selle arendamisse panustada,» rääkis Tähtvere spordipargi projektijuht Marti Viilu. «Need rajatised, mis siin sel aastal valmivad, on tegelikult hea seitse-kaheksa aastat küpsenud, kuid nüüd lõpuks saavad sportlased ka töö vilju maitsta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles