Tartu tähetorn kutsub erakordseid etendusi vaatama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu tähetorn tähistab eeloleval pühapäeval rahvusvahelist planetaariumide päeva erakordsete planetaariumietendustega.

Pühapäeval kell 11 algab planetaariumietendus «Öötaevas», mille esitab tähetorni planetarist Kadri Tinn. Ta näitab planeete, nende näivat liikumist aasta jooksul ning huvitavamaid tähtkujusid nii põhja- kui ka lõunapoolkera taevas.

Kell 12 räägib Tartu Kõrgema Kunstikooli õppejõud, Tartu tähetorni astronoomiaringi liige Hillar Uudevald teemal «Kui tähed olid jumalad» ning näitab tähistaevas mütoloogiliste jumalustega seonduvaid tähtkujusid.

Andres Kuperjanov Eesti Kirjandusmuuseumist kõneleb kell 13 algaval planetaariumietendusel «Täheuskumused» tähtedest rahvausundis ning sellest, mida maarahvas tähtede kohta teadis.

Päeva lõpetab Kadri Tinn planetaariumietendusega «Taevatähtedest kirjanduses ja filmis». Vaatajad näevad, kust on ulmekirjanikud oma lugudele tegevuspaiku leidnud ning millised tähtkujud ja tähed on ulmes kõige populaarsemad maaväliste tsivilisatsioonide elukohad.

Planetaariumide päeval maksab pilet tähtede alla ühe euro ning õhtul kell 18.30–21 on tähetornis selge ilma korral ka tasuta vaatlusõhtu, kus huvilistele näitavad ennast Veenus, Jupiter ja Marss.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles