PILDID JA VIDEO Ülekäigurajal alla aetud noore naise ja väikelapse seisund on raske

Copy

Tartus Aruküla teel Salvesti tehase lähedal juhtus kolmapäeval veidi pärast kella 14 raske liiklusõnnetus, kus said viga 26-aastane naine ja alla aastane laps.

Esialgse info kohaselt sõitis Volvot juhtinud 83-aastane mees otsa Salvesti tehase ees ülekäigurada ületanud 26-aastasele naisele ja vankris olnud alla aasta vanusele väikelapsele. Nii naine kui laps said väga raskelt viga ning viibivad meedikute järelevalve all haiglas.

Autot juhtinud mees viga ei saanud.

Tartu avariipolitseinik Rando Jõemets rääkis, et esialgsetel andmetel liikus sõiduauto Volvo mööda Puiestee tänavat Jõgeva poole ning Aruküla teele jõudes sõitis autot aeglustamata otsa lapsevankriga ülekäigurada ületama asunud naisele. Kokkupõrge oli sedavõrd ootamatu, et jalakäijal polnud võimalustki reageerida – auto kiirus oli hinnanguliselt 50 kilomeetrit tunnis ja juht ei pidurdanud.

«Kokkupõrkes said naine ja väikelaps rakselt viga ning meedikud viisid nad haiglaravile. Eakas autojuht viga ei saanud ning tema enda sõnul ta ei märganud ülekäigurada ega seal teed ületavaid inimesi,» kirjeldas Jõemets.

Politsei tuvastas, et auto roolis olnud mees oli kaine ja omas juhtimisõigust. Miks ta ülekäigurajal teed ületanud naist õigel ajal ei märganud, peab selguma alustatud menetluses.

Õnnetuskohal olnud kiirabiautod seisid mõnda aega paigal ning meedikud andsid kannatanutele neis abi. Liiklus oli avarii järel häiritud umbes pool tundi.

Rando Jõemetsa sõnul on kõige sagedasemad eakatega juhtuvad õnnetused tavaliselt parklates niinimetatud plekimõlkimised, mil juht ei taju auto gabariite ja tahtmatult sõidab vastu teist sõidukit. «Aga väga sageli juhtub ka seda, et eakas juht sõidab reguleerimata ülekäigurajal otsa ootamatult teele astunud jalakäijale. Suviti, mil ilmad väga kuumad, sagenevad ka terviseriketest põhjustatud liiklusõnnetused,» ütles ta.

Copy
Tagasi üles