Tarmu Kurm: päkakuningas loobus turismimaksust, valitsus võtku eeskuju (1)

Tarmu Kurm
, kolumnist
Copy
Tarmu Kurm
Tarmu Kurm Foto: Are Tralla

Eelmisel nädalal peeti Tartus Supilinna päevi. Need olid vahvad ja meeleolukad nagu ikka. Saadi kokku ja nauditi mõnus-õdusat Supilinna, ekskurseeriti ja kuulati linnulaulu, lauldi ja tantsiti, söödi ja joodi ning mõistagi toimus traditsiooniline suur kiigeplatsipidu.

Tänavu väisasid Supilinna päevi iseäranis erilised külalised. Munamäe päkakuningas koos kauplejate gildiga tulid, uhked kostüümid seljas ja pikad habemed ees, supilinlastele oma muinaskööki näitama ning muinassööki pakkuma. Selleks otstarbeks oli Supilinna kõrtsi Mülä hoovile pandud püsti võimas telklinnus, kus oli võimalik muistsete kommete kohaselt kultuurselt aega veeta, õppida​ meisterdamis- ja sepistamisoskusi ning koguni lasta end rollimängude muinasjutumaailma triivida.

Siinkirjutaja astus samuti päkakuninga õukonna juurest läbi ja veendus, et tegu oli väga muheda rahvaga, kes askeldas oma valdustes tegusalt ja lustakalt. Jälgisin päkapikkude tegemisi mõnda aega, misjärel soovisin neile jaksu ja avaldasin lootust, et nende visiit Supilinna ei jää viimaseks korraks. Viimast mainisin proosalistel põhjustel: kõik oli neil justkui olemas, vaid üht nappis. Nimelt külastajaid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles