Terminal avas Luunja jõesadamas automaatjaama (1)

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Volbriööl avati kauaoodatud jõetankla Luunja sadamas.
Volbriööl avati kauaoodatud jõetankla Luunja sadamas. Foto: Margus Ansu

Terminal avas 30. aprilli õhtupoolikul Luunja automaatjaama. Pidulik avamine toimus üheskoos Luunja jõesadamas korraldatud volbriöö üritusega, millega avati navigatsioonihooaeg. Avamisele tuldi kohale ka mööda Emajõge ning esimese tankimise Luunja jõesadama kail asuvast tankurist tegi Luunja vabatahtlik jõepääste.

«Luunja jõesadam ning selle ümbrus on viimaste aastate jooksul läbinud märkimisväärse uuenduskuuri ning tänu sellele on sadamaala atraktiivsus ja külastajate hulk järjepidevas kasvus. Loodame, et koostöös omavalitsusega planeeritud automaatjaam leiab kasutust nii paadiomanike, kohalike elanike kui ka piirkonna turistide poolt,» kommenteeris Terminali tegevjuht Jörgen Õigus.

Luunja automaatjaam on tankimiseks avatud ööpäev läbi. Tankida on võimalik diislikütust ja mootoribensiini 98. Betoonkai serval asuv tankur on Emajõelt ligipääsetav seal liikuvatele veesõidukitele ning maismaal varjualuse all asetsev tankur sobib tankimiseks kõigile teistele mootorsõidukitele, sh bussidele ja raskeveokitele.

Makseautomaadis saab tasuda pangakaardiga, Terminali krediitkaardiga ning sularahas. Samuti on klientidel võimalus kütuse eest tasumisel kasutada Cloudicsi mobiiliäppi.

Terminal tegi Emajõel väikelaevade tankimise võimalikuks juba aastal 2015, kui avati Emajõe teenindusjaam Karlova sadama lähistel. Seejärel on avatud järgemööda sadamatanklad Saagal, Värskas, Vasknarvas, Piirissaarel ning Räpinas.

«Oleme üheks oma missiooniks seadnud alati olla kasulik ka kohalikule kogukonnale ning loodetavasti oleme veesõidukite tanklate projektidega Lõuna-Eestis andnud oma panuse tingimuste parandamisse Emajõe ja Peipsi- ning Lämmijärve piirkonnas liiklejaile,» lisas Õigus.

Järgmine pidulik sündmus toimub juba õige pea Jõgeval, kui seal avatakse Terminali teenindusjaam.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles