Talgupäev «Teeme ära!» kutsub keldreid korrastama

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Henrik Raave.
Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Henrik Raave. Foto: Erakogu

Sel laupäeval, 6.mail toimub taas juba traditsiooniks saanud talgupäev «Teeme ära!». Tänavu pööratakse tähelepanu saunade ja keldrite korrastamisele ning koolide ja noortepeo elurikkusele.

Koostöös päästeametiga pööratakse tänavu tähelepanu keldrite korrastamisele, et vähendada hoonete tuleohtu ning luua võimalused keldrite kasutamiseks hädaolukorras esmase varjumispaigana. Noorte laulu- ja tantsupeo aastal jätkuvad igaühe looduskaitsega seotud talgutööd, muu hulgas on kavas muuta koolide ümbrus elurikkaks. Sauna-aasta puhul kõlab üleskutse: teeme kõik Eesti saunad korda!

«Teeme ära!» uus eestvedaja Henrik Raave ütles, et tänavune talgupäev on mitmes mõttes eriline, ent samas ka tuttav ja turvatunnet sisendav.«Maailm muutub meie ümber tohutu kiirusega, pannes proovile inimeste ning kogukondade võime kõigi nende muutustega toime tulla. Üks on aga kindel – talgupäev toimub iga ilmaga ning paneb rõhku kõige pakilisemate tööde ühisele ärategemisele,» rääkis Raave.

«Üks vajalik talgutöö on tänavu keldrite korrastamine ja seadmine varjumiskohtadeks. Sarnaselt keldrite tuleohutusele on plaanis ka korrastada saunad ning vaadata üle sealne tule- ja veeohutus. Ja mõistagi elurikkus, mille kiire vähenemise peatamiseks saab igaüks palju ära teha.»

6. mail toimuvat «Teeme ära!» talgupäeva korraldavad Eestimaa looduse fond, Eesti külaliikumine Kodukant ja nende ümber koondunud võrgustik. Toetajate ja partneritena löövad kaasa siseministeerium, päästeamet, Sigrid Rausing Trust, Dentsu, Bauhof, Nordic Hotel Forum, Schneider Electric, Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutus, MTÜ Eesti Maaturism jt.

Täpsem info talgupäeva kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles