Linlased on oodatud Rootsi kuningapaari tervitama

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Vabariigi president Alar Karis (paremal) ja Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf.
Vabariigi president Alar Karis (paremal) ja Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf. Foto: Mattias Tammet/Vabariigi Presidendi Kantselei

Neljapäeval,  4. mail külastavad Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia riigivisiidi käigus Tartut. Linlased on oodatud kuningapaari tervitama Raekoja platsile ja ülikooli peahoone juurde.

Kell 11.25 saabub kuningapaar Tartu Raekoja platsile, kus neid tervitab linnapea Urmas Klaas. Seejärel teevad külalised sissekande Tartu linna auraamatusse. Raekoja platsile on palutud ka linlased, kes soovivad kuningapaari tervitada.

Edasi liiguvad kõrged külalised kell 11.40 Tartu ülikooli peahoonesse, kus rektor Toomas Asser peab kõne ja kuningapaar teeb sissekande auraamatusse. Peahoonest suundutakse kell 12 Gustav II Adolfi ausamba juurde. Nii peahoone kui ka Gustav II Adolfi ausamba juures on linastel samuti võimalik kuningapaari tervitada.

Rootsi kuningas koos äridelegatsiooniga külastab ka Tartu ülikooli Delta keskust ja Eesti maaülikooli ning istutab maaülikooli linnakusse Järvselja metsas kasvava kuningamänni järglase. Lisaks külastatakse Eesti Rahva Muuseumi.

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf ja kuninganna Silvia on Eestis president Alar Karise kutsel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles