Millised köögitarvikud on vajalikud tudengi korterisse?

Kaup24
Copy
Foto: © Getty Images Signature via canva.com

Otsid köögitarbeid enda tudengi korterisse? Teadaolevalt on tudengi elu värvikas ja kiire ning üleliia ei jää aega kokkamiseks, mistõttu võiks olla olemas köögitehnika, mis muudab toidu valmistamise kiireks ja mugavaks, et jääks aega kõigeks muuks. Kõik vajaliku ideaalseks tudengi köögiks, aga ka koduks, leiab Kaup24 ja Hansaposti valikust. Avasta pakkumised ja soeta kõik hädavajalik heade hindadega!

Veekeetja aitab valmistada kiirelt pasta ja hommikukohvi

Veekeetja on üks kõige vajalikumaid ja praktilisemaid esemeid kiire elutempo juures. Veekeetja soojendab kiiresti vee, et saaksid kiirendada kuivainete keetmist või valmistada turgutava hommikukohvi. Vee keetmine potis võib võtta päris kaua aega, eriti juhul, kui sul pole kodus induktsioonpliiti, mis kuumeneb kiiresti. Seetõttu aitab hädast välja veekeetja, mille abil saab vee keedetud juba mõne minutiga.

Potid ja pannid kokkamiseks ning toidu soojendamiseks

Loomulikult ei saa ilma pottide ja pannideta. Hea oleks, kui köögis on olemas üks pott, mis on piisavalt suur, et selles kuivaineid keeta ja vahete vahel purgi suppi soojendada. Sama kehtib ka panniga, üks universaalse suurusega pann sobib köögiviljade ja liha praadimiseks ning eelmisel õhtul valmistatud lasanje soojendamiseks.

Põhilised lauanõud ja söögiriistad

Vaata, kas sul on olemas kaks komplekti prae-, väiksemaid dessert- ja supitaldrikuid. Vähemalt kaks kruusi, joogiklaasi ning söögiriistad nagu noad, kahvlid, lusikad ja praadimiseks mõeldud pannilabidad. Soovitame soetada endale vähemalt kaks komplekti, sest juhul, kui pole jõudnud nõusid pesta, on kapis kohe olemas mõned teised nõud, mida kasutada. Kui armastad võõrustada külalisi, tuleks varuda rohkem nõusid.

Mikrolaineahi kiireks toidu soojendamiseks

Üks hea nipp, kuidas toidu valmistamise pealt aega kokku hoida, on teha suurem kogus toitu. Seda saab hiljem soojendada ja ka järgmisel päeval süüa. Toidu soojendamine on aga lihtsam siis, kui sul on olemas mikrolaineahi, mis soojendab nii eelmise päeva pasta, supi kui ka prae vaid mõne minutiga.

Mikrolaineahi on niivõrd mugav köögitehnika, et sellest võib lausa sõltuvusse jääda. Kasuta seda siiski kodus valmistatud toitude soojendamiseks ja väldi pikaajaliselt pakisöökide soojendamist. Eeltöödeldud toidud sisaldavad vähem meile vajalikke vitamiine ja mineraalaineid, mida vajame.

Muud tarvikud, mida kaaluda

Tõime eelnevates lõikudes välja need tarvikud, mis on meie meelest kohustuslikud igas tudengi köögis. Inimeste toitumisharjumused on erinevad ja seetõttu võivad ka erinevad tarvikud, mida köögis vajatakse. Seetõttu tasub mõelda sellele, millised muud tooted aitavad toidu valmistamist kiirendada vastavalt sellel, mida armastad süüa teha.

Kui sinu lemmikhommikusöök on krõbe röstsai avokaadoga, võiksid endale soetada ka rösteri, et kiiresti saiaviil küpsetada. Aga kui sinu hommikud algavad smuutikausi või -joogiga, siis vajad kindlasti blenderit, mille abil parimad koostisosad purustada ja maitsvaks joogiks valmistada. Kõik, kellele meeldib küpsetisi valmistada, peaksid mõlema ka sellele, et neil oleks olemas praepann või koogivorm, milles magusaid hõrgutisi küpsetada.

Copy
Tagasi üles