Vallajuht umbusaldamisest: vilgas tegevus minu usaldusväärsuse vähendamiseks on käinud juba oktoobrist saadik

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Vallavanem Priit Värv (keskel) tõdes, et suhe opositsiooniga pole kõige paremate killast.
Vallavanem Priit Värv (keskel) tõdes, et suhe opositsiooniga pole kõige paremate killast. Foto: Tartu PM/Scanpix Baltics

Elva vallavolikogu Isamaa ja EKRE fraktsioonid teatasid täna, et valmistavad ette umbusaldusavaldust vallavanem Priit Värvi suhtes. Värvi sõnul selline opositsiooni käik talle üllatust ei valmista.

«On ju vilgas tegevus minu isiku usaldusväärsuse vähendamiseks käinud juba oktoobrist saadik,» tunnistas Värv.

Ta tõdes, et opositsioonisaadikud on etteheidetavate teemade kohta teinud rohkelt päringuid, kuid need on ka alati vastuse saanud.

«Mõned teemad on läbi arutatud suisa erakorralisel volikogu istungil. Ju pole olnud need vastused opositsioonisaadikute jaoks ammendavad,» arvas Elva vallavanem.

Värvi sõnul käsitleb opositsioon etteheidetes nimetatud teemades aega, mil tema polnud veel Elva vallavanem.

«Ka hiljutine spordiklubide ja MTÜde tegevustoetuste eraldamisel tõstatunud võimalik huvide konflikt läbis uurimise, mis lõpetati süüdistuseta,» rääkis ta.

Elva vallavolikogu Isamaa ja EKRE fraktsioonid heidavad Värvile ette isiklike huvide ristumist valla huvidega, juhtimisvigu ja mainekahju tekitamist.

«Väide, et ametnikud on tööülesannetes mõjutatud, on kindlasti vale. Elva vallavalitsuse ametnikud täidavad oma tööülesandeid korrektselt ja on lihtsalt kurb, et neid pidevalt poliitmängude keerisesse püütakse tõmmata,» lausus Värv.

Vallajuht tõdes, et sõltumata sellest, kas umbusaldamine üldse tuleb ja milline on selle tulemus, on opositsiooni isiklikud rünnakud koostööle jälje jätnud.

«Olen püüdnud olla avatud suhtluses kõikidega, nii koalitsiooni kui ka opositsiooni inimestega. Eks viimased kuus kuud isiklikke rünnakuid minu pihta on koostööle oma jälje jätnud, aga see on olnud opositsiooni teadlik valik. Koalitsiooniga on koostöö endiselt avatud, usalduslik ja töine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles