FOTOD Elva külje all juhtunud liiklusõnnetuses hukkus kaks inimest, üks neist ei kasutanud turvavööd (1)

Copy

Teade raskest liiklusõnnetusest laekus häirekeskusele täna pealelõunal kella kahe paiku, kui anti teada Tartumaal Elva vallas Elva-Puhja tee esimesel kilomeetril juhtunud avariist.

Raske liiklusõnnetus Tartumaal Elva vallas Metsalaane külas juhtus täna kella 14 ajal. Esialgsetel andmetel põrkasid kokku Elva poolt tulnud Hyundai linnamaastur ja Puhjast Elva suunas liikunud haagisega Volkswageni kaubik.

«Kokkupõrge oli sedavõrd tugev, et saadud löögist paiskus kaubik ümber ning selles tagaistmel kaasa sõitnud turvavööga kinnitamata 40-aastane mees paiskus masinast välja, sai raskelt viga ning hukkus sündmuskohal,» kommenteeris Tartu jaoskonna avariipolitseinik Rando Jõemets pressiteate vahendusel.

Volkswageni kaubikus oli kokku kolm inimest. Selle juhi ja kaassõitja vaatasid meedikud kohapeal üle, haiglaravi nad õnneks ei vajanud. Hyundais viibis vaid 91-aastane juht, tema hukkus sündmuskohal.

Volkswageni juht oli kaine ja tal on juhtimisõigus. Juhtimisõigus oli ka Hyundai juhil, tema kainus selgub ekspertiisis.

Tee õnnetuspaigas on kaetud asfaltiga, avarii juhtus sirgel ja hea nähtavusega lõigul, kus lubatud maksimaalne kiirus on 90 km/h. Raske liiklusõnnetuse kõik täpsemad asjaolud selgitab politsei välja alustatud kriminaalmenetluses.

«Inimelu hinnaga sai aga tänase traagilise õnnetusega taas kinnitust tõsiasi, et turvavöö päästab raskematest vigastustest ning võib säästa koguni elu,» toonitas Jõemets. Ta lisas, et Volkswageni kaubikus oli kolm inimest. «Kaks, kes istusid eesistmetel, olid turvavööga kinnitatud ning pääsesid kokkupõrkest suure ehmatusega. Viga nad ei saanud. Kolmas, tagaistmel viibinud mees oli aga esialgse info kohaselt rihmaga kinnitamata, ta lendas masinast välja ning hukkus sündmuskohal.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles